≫ 

Belivukov saradnik ponovo na suđenje došao povređen: Na ulici ga našli golog, a danas je na ruci nosio zavoj

Karapandžić se optužnicom protiv ozloglašenog klana tereti da je bio član kriminalne grupe Veljka Belivuka

  • 4
Boris Karapandžić Foto: Nikola Tomić, Nikola Anđić

Član klana Veljka Belivuka, optuženi Boris Karapandžić na današnje suđenje u Specijalnom sudu došao je sa otečenom rukom uvijenom u zavoj, a nije prvi put da je na suđenje došao sa vidljivim povredama.

Nije poznato na koji način je došlo do povrede koju trenutno ima, ali Karapandžić se i na ročištima u decembru pojavio sa modricama na licu. Incident u kom je zadobio modrice nije prijavio policiji.

Karapandžić je 2. januara oko 5.30 sati pronađen go i krvav u Jaseničkoj ulici na Zvezdari. On najpre policiji nije mogao da kaže kako se zove. U Urgentnom centru je, kada je došao sebi nekoliko sati kasnije, rekao da se zove Boris Karapandžić i da je među optuženima u klanu Veljka Belivuka. Dodao je da je bio u pritvoru i da se sada brani sa slobode.

Lekari su tada konstatovali da je Karapandžić pod dejstvom narkotika i da ima posekotinu na desnoj ruci. On nije mogao da kaže gde i na koji način je povređen, niti kako se na ulici našao bez odeće. 

Prema nezvaničnim informacijama, njega je pretukla, a potom iz stana izbacila supruga, a nakon ukazane lekarske pomoći pušten je na kućno lečenje.

On je naveo da ne može da se seti ničega što se te večeri dogodilo.

Ko je Boris Karapandžić?

Karapandžić se optužnicom protiv ozloglašenog klana tereti da je bio član kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Pre hapšenja 4. februara 2021. godine, pripadnici klana policiji uglavnom nisu bili poznati po užasnim zločinima, već su hapšeni i osuđivani uglavnom zbog droge, nasilničkog ponašanja i oružja.

Boris Karapandžić osuđivan je zbog demoliranja kafića nekadašnjeg vođe Alkatraza Aleksandra Vavića na Karaburmi 2013. godine. Karapandžiću se sudi i za demoliranje kluba "Komitet" 2018. godine, a tokom boravka u kućnom pritvoru sa nanogvicom on je u saobraćajnoj nesreći usmrtio pešaka, deku koji je pretrčavao auto-put u Beogradu. Za to nije gonjen, jer je utvrđeno da je pešak izazvao udes. Osuđivan je i zbog droge i oružja.

Ranije osuđivan

Osuđivan je zbog droge, držanja oružja, ali i incidenta u kafiću "Holivud", koji je bio u vlasništvu drugog navijača Partizana Aleksandra Vavića.

Podsetimo, demoliranje Vavićevog kafića na Karaburmi dogodilo se u decembru 2013. Policija je tada uhapsila grupu huligana, među kojima je bio i Boris Karapandžić. Tokom suđenja je priznao krivicu, ali je tvrdio da je kobne večeri došao u kafić da razgovara s Vavićem, jer ga je prethodno u Karađorđevom parku napala grupa mladića uz reči "ovo ti je od Vavića".

Zbog nasilničkog ponašanja u "Holivudu" osuđen je na tri godine zatvora, ali pošto mu je sud spojio ranije kazne zbog trgovine drogom i oružjem, osuđen je na ukupno četiri godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA