Otkrivamo ko je navijač o kojem se pričalo na suđenju Belivuku: Lalić ga navodno tukao motkom po zadnjici

"Tukao si ga golog tri, četiri sata po zadnjici"

  • 1
Veljko Belivuk, Srđan Lalić Foto: Milena Đorđević, TV Pink

Aleksa Janković (25), koji je prošle godine u oktobru uhapšen sa poluautomatskom puškom sa municijom, označen je kao pripadnik jedne navijačke grupe FK "Partizan", spomenut je juče na suđenju klanu Veljka Belivuka u Specijalnom sudu.

On je u vezu sa klanom Belivuk prvi put doveden kada je 2018. godine priveden sa još trojicom navijača Vukom Vučinićem, Ilijom Baraćem i Dušanom Gudovićem zbog otimanja vozila na Novom Beogradu prilikom čega su vlasniku kola naneli teške povrede.

Odnosno, Vučinić je bio u pritvoru zbog sumnje da je pirpadnik klana Belivuk, i u prvi mah se sumnjalo da je upravo on bio taj koji je namamio Gorana Veličkovića Goksija u Ritopek, ali se kasnije ustanovilo da je to učinio zapravo Bojan Hrvatin, nekadašnji pripadnik, a sada svedok saradnik. Navodno, Veljko je hteo da "uvuče u priču" Vučinića kako bi diskreditovao Hrvatina kao svedoka.

Juče je ime Alekse Jankovića ponovo pomenuto u vezi sa ozloglašenim klanom na, kako smo na početklu naveli, suđenju na kojem je Miloš Budimir postavljao pitanja Srđanu Laliću.

Na pitanje Budimira da li je Laliću u vezi sa prebijanjem ljudi na stadionu poznato ime Aleksa Janković, Lalić je odgovorio sa "Ko je Aleksa?"

- Navijač kog je dovela navijačka grupa jer je suparnik druge navijačke grupe. Ti i ja smo ih sreli. Ti si insistirao da se vratimo, a ja sam rekao da idem kući, da me supruga i deca čekaju da večeramo. Naredio si mu da se skine go - rekao je Budimir.

Na Lalićev odgovor da on "nikada nije bio prisutan kada je neko bio go", te da "niko koga je on prebijao nije imao teže telesne povrede".

- Dečko je imao teške telesne povrede, nanete od strane Lalića. Udarao ga je motkom po zadnjici i butinama. Tukao si ga tri, četiri sata - dodao je Budimir, na šta je Lalić odgovorio "Nemoj da lažeš, nikoga ja nisam tukao".

Inače, tokom jučerašnjeg suđenja, Lalić je "navukao" Budimira da prizna da je Nikola Mitić ubijen, a sve o tome pročitajte OVDE.

Video: Policijska vozila projurila Ustaničkom brzinom svetlosti: Duge cevi na nišanu na svakom ćošku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kinšasa

    31. januar 2023 | 12:24

    Tužilaštvo je reklo da imaju čvrste,jake i nepobitne dokaze protiv klana. Nije mi jasno zašto su sklopili sporazum sa kasapinom ako je bilo tačno ovo prvo?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA