≫ 

Mika Aleksić šokirao na suđenju: "Ona priča o scenama iz filma"

N.V. je rekla da joj je " Aleksić jednom podigao suknju, a drugi put ju je poljubio"

  • 7
Miroslav Mika Aleksić suđenje Foto: Mileta Mirčetić

Na suđenju Miroslavu Miki Aleksiću zbog sumnje da je počinio nedozvoljene polne radnje i silovao svoje učenice danas su okrivljeni Aleksić i njegov branilac postavljali pitanja oštećenoj N.V. 

Branislac Miroslava Aleksića Zoran Jakovljević ispitivanje je započeo pitanjima u vezi sa Milenom Radulović i pitao oštećenu koje godine je Milena bila na pripremama kod Aleksića, kao i koliko puta je izlagala monologe pred grupom.

Pitanja su odbijena od strane sudije jer nisu u vezi sa oštećenom, te je došlo do rasprave u sudnici.

Jakovljević je zatim upitao da li je nekada došlo do incidenta dok je Milena Radulović izlagala monolog, ali nije poznato na kakvu vrstu incidenta je mislio. Na pitanje da li je ikada dolazilo do incidenata tokom bilo čijeg izlaganja, oštećena je odgovorila da jeste i da je Aleksić vređao i ponižavao polaznike.

- Govorili ste da je Aleksić pričao da su sve žene ku*ve. Šta pogdrzumevate pod tim pojmom? - pitao je Jakovljević, a sudija je odbio pitanje.

Jakovljević je tokom rasprave sa sudijom istakao da odbrana sumnja u iskaz svedoka oštećene, nakon čega mu je odbijeno nekoliko narednih pitanja. On je upozoren na to da će, zbog iznošenja ličnih komentara i zaključaka, biti novčano kažnjen. Oštećena N. V. Je tokom ranijih iskaza govorila o tome da joj je druga oštećena I. V. prijateljica i da joj je govorila kroz šta je prolazila. Branilac je upitao da li je I. V. u tom periodu imala momka, na šta je N. V. odgovorila potvrdno. Advokat optuženog Aleksića je sudiji priložii objave sa Instagrama N. V. dok je bila u Njujirku, tvrdeći da neki od događaja nisu bili mogući jer je bila u inostranstvu.

- Ovo jeste moj Instagram profil. Jesam boravila u Njujorku u junu 2018. godine kad mi se završila školska godina. Nije mi jasno zbog čega se govori o mom Instagram profilu - rekla je N. V.

Advokat je oštećenoj potom postavio niz pitanja o tome kada je prvi put prijavila - da li je imala pisanu prijavu, u kojoj zgradi policije i tužilaštva je bila i slično. Na pitanje da li je neko najavio njen dolazak u policiju, odgovorila je da ne zna i da je policajka ispričala da je mnogo žena dolazilo sa sličnim pričama, te da se "možda očekivalo da će i ona". Upitana da li joj je neko, naročito Milena Radulović, govorio šta da kaze, odgovorila je odrično.

- Da li ste juna meseca na splavovima, uz vatromet, slavili produženje pritvora Aleksiću - putao je Jakovljević, a oštećena je odgovorila da nije.

Zatim je pitanja postavljao optuženi Aleksić, ali ga je sudija ubrzo prekinuo zbog konstatacija, čitanja prethodno datih iskaza i opširnosti.

Oštećena je u svom iskazu opisala dve neprijatne situacije koje je doživela.

Naime, kako je rekla, Aleksić joj je jednom podigao suknju, a drugi put ju je poljubio. Na pitanje Aleksića koliko je vremena vreme između te dve situacije, odgovorila je da je prva bila kada je imala 14-15 godina, a druga kada je imala 17. Aleksić je sugerisao da je tokom opisivanja obe situacije oštećena koristila identične opise o tome kako je Aleksić sedeo i šta je radio u kancelariji.

- Da li je moguće da ste u Njujorku dok se dešava neprijatna situacija? - pitao je Aleksić, a N. V. je objasnila da je otisla u Njujork nakon što se završila školska godina, a da je situacija sa Aleksićem bila u sličnom periodu, te da nije sigurna da li se desila pre ili posle njenog putovanja. Aleksić je potom pitao šta je imala obučeno kada je došlo do neprijatne situacije.

- Suknju ili haljinu, jer su one bile obavezne - odgovorila je kratko.

Film

Optuženi je oštećenu pitao da li joj je poznat film "Bombshell", prikazan 2020. godine, a putanje je odbijen od strane sudije.

- Ona je u iskazu opisala scenu iz filma. To je i moj dokaz koji ću da priložim - rekao je Aleksić.

On je citirao prethodni iskaz N. V. da je iskoristio da uradi nešto što ona nije želela i pitao odakle joj ta formulacija, aludirajući na to da joj je neko rekao da se izražava na taj način.

- Iskoristio je to što sam bila potresena - rekla je N. V., a Aleksić se na to nasmejao. Aleksić je prokomentarisao da je N. V. veoma samouverena.

- Da li je Vaš problem odnos Vas i mene? - pitao je, ali je sudija odbio pitanje.

Aleksić je sugerisao da zna da je N. V. u dva navrata, u svom stanu i jednom kafiću, ljudima čitala iskaz koji je dala pred tužiocem.

- Do sada ste 35 puta izjavili "ne sećam se", danas 11 puta. Da li ostajete pri izhavi da svedočite po sećanju? - pitao je Aleksić.

Aleksić je nakon toga iznervirano seo i rekao da nema više pitanja. Nakon što su sudija i advokat oštećene postavili nekoliko pitanja, za reč se ponovo javio Aleksićev branilac. -

Pitanje je da li Vi mrzite Miroslava Aleksića? - rekao je, a sudija je odbio pitanje.

Takođe su odbijena pitanja da li je nekada volela Aleksića i da li je prema njemu imala emociju koja je pozitivna.

Video: Tintor: Završeno je saslušanje prve žrtve Mike Aleksića, sud odbio predlog za suočenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чубурац

    31. januar 2023 | 14:12

    Мика је невин.

  • Đorđe

    31. januar 2023 | 14:08

    Nemam nameru da branim ili osuđujem, to je posao suda, ali je najblaže rečeno nekorektno a i pravno nedopustivo da su advokati optužbe putem medija uticali da javno mnjenje donese presudu pre suda.

  • Super Brundo

    31. januar 2023 | 14:37

    Namestaljka od prvog dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA