≫ 

Otkrivamo sve detalje optužnice protiv Džonića osumnjičenog da je ubio Đokiće: Za 3 nedelje iznosi odbranu

Suđenje je zakazano za 22. februar

  • 0
Goran Džonić Porodica Đokić Foto-kolaž: Facebook/Goran Dzonic, Shutterstock, Privatna arhiva

Optužnica protiv Gorana Džonića iz Moravca kojom se tereti da je iz koristoljublja počinio teško ubistvo brata od tetke Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i njhove ćerke Lidije (26) iz Aleksinaca potvrđena je sredinom januara, ovo su detalji iz nje u koje je Telegraf imao uvid.

Inače, suđenje je zakazano za 22. februar.

On ih je, kako se navodi, ubio s namerom da bi vratio dug od 10.000 evra. Zločin je isplanirao do detalja.

U ataru sela Moravac, 27. septembra u periodu od 00:20 do 03:05 časova, u stanju uračunljivosti, počinio je trostruko ubistvo kako bi se domogao para, jer je verovao da Đokić ima pare u svom automobilu "folksvagen pasat". Inače, Đokić je bio vlasnik menjačnice koju je nazvao po imenu svoje ćerke.

Džonić je pratio Đokićevo kretanje i znao je da je 26. septembra sa suprugom i ćerkom otišao u posetu svojoj majci, odnosno, da će se oni iste večeri kolima vratiti u Aleksinac, te da će da ih zaustavi, ubije i uzme novac.

Kako je navedeno u optužnici on je oko ponoći otišao do dela puta od pružnog prelaza do raskrsnice gde se ulica ukršta sa magistralnim putem br. 217 Aleksinac – selo Tešica, a gde ga je Đokić video i zbog rodbinskih veza i odnosa poverenja zaustavio svoj automobil, te je okrivljeni ušao u automobil, seo na zadnje sedište iza vozača i izvadio pištolj marke „Pietro Beretta Gardone V.T. – Mod. 34“ koje je neovlašćeno nabavio, držao i nosio.

Oružje je uperio u njih troje i naveo Đokića da sa magistralnog puta Aleksinac - Tešica automobilom siđe na zemljani put pored osnovne škole u Moravcu koji put vodi ka reci Južnoj Moravi i ode do šljunkom posutog platoa u blizini napuštene separacije.

Kako se dalje navodi, on je prvo ubio jednim hicem Gorana Đokića, potom je van kola sa po dva metka ubio suprugu Gordanu i ćerku Lidiju. Svo troje su na mestu preminuli.

Goran je pogođen jednim metkom u glavu, a Gordana i Lidija u glavu i grudi.

Njihova tela je potom pored jame u okviru platoa gorivom polio, zapalio i gurnuo u jamu, pa "pasatom" krenuo ka selu Tešica i preko Južne Morave došao do mesta zvanog Vladine bare gde je u vozilu pronašao i oduzeo strani novac u ukupnom iznosu od 160 američkih dolara u apoenima od po jedan dolar, domaći novac u iznosu 1.380.000,00 dinara u različitim apoenima, 27.130 eura u različitim apoenima, 3.940 švajcarskih franaka u različitim apoenima i 1.690 američkih dolara u različitim apoenima, pa je vozilo zapalio.

Goran Džonić se onda vratio u Moravac i u kući u izgradnji u Moravcu na magistralnom putu br. 217 koju koristi njegov sin Stefan ostavio novac.

U kupatilu je ostavio 160 dolara, u pomoćnoj prostoriji pored kuće u beloj kutiji 768.000,00 dinara, a u voćnjaku iza kuće 612.000,00 dinara, 3.940 švajcarskih franaka, 1.690 dolara i 17.130 evra zakopavši ovaj novac ispod drveta, dok je 10.000 evra na ime pozajmice vratio rođaku D.D., pri čemu je bio svestan svog dela čije je izvršenje hteo i svestan zabranjenosti dela.

Video: Rekonstrukcija zločina koji je zgrozio Srbiju: Đokići su likvidirani brzo, tiho, u blizini naselja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA