Misterija nestanka vlasnika Pink taksija o kojem je Lalić pričao na suđenju Belivuku: "Zakopali ste Rankovića"

Na Rankovićevim kolima je bila napisana poruka "red", a ubrzo nakon toga on je nestao

  • 0
Belivuk i Srđan Lalić Miroslav Ranković Printskrin: TV Pink, Foto: Facebook/Miroslav Rankovic

Misterija nestanka Miroslava Rankovića, suvlasnika "Pink" taksija, traje od 12. aprila 2016. godine, a upravo o njemu Srđan Lalić, okrivljenu svedok u postupku protiv Veljka Belivuka i njegovog klana, govorio je na jučerašnjem suđenju u Specijalnom sudu.

Pitanje o Rankoviću Laliću je postavio Nebojša Janković, pripadnik pomenutog ozloglašenog klana.

Pitao ga je: "Koja smo još ubistva navodno vršili? Ko je zakopan?".

Na to mu je Lalić odgovorio: "Mislim da se taj čovek zove Ranković. Drugi vlasnik Pink taksija je takođe ubijen. Uveren sam u to, ali ne mogu da tvrdim".

Inače, Srđan Lalić je uspeo u nameri da sklopi sporazum sa tužilaštvom početkom avgusta prošle godine. Četvrti optuženi iz klana Veljka Belivuka je do tog statusa došao tek kada je rasvetlio ubistvo investitora sa Zvezdare Mirka Kojića Koje, bivšeg policajca i kuma Marka Miljkovića, ali i nakon što je počeo da "rešava" misterije koje datiraju iz perioda 2015. godine. Tačnije, "propevao" je o ubistvu vlasnika "Pink taksija" Teodora Gaćeše i nestanku suvlasnika Miroslava Rankovića.

Motiv je naime, kako se nezvanično navodi, bio taj što su Veljko Belivuk i Marko Miljković hteli da preotmu pomenuto taksi udruženje, a kada je reč o Mirku Kojiću Koji, koji je bio Miljkovićev kum, njega su navodno "smaknuli" jer je "znao previše", a kako neki navode, bio je skriveni vlasnik "Alfa taksija" koji su takođe ova dvojica navodno hteli da "preuzmu".

Intresantno je da se za ubistvo Teodora Gaćeše koje je bilo 22. maja 2015. godine i 2016. nestanak suvlasnika Miroslava Rankovića vezuje upravo ime Mirka Kojića Koje koji je i sam nestao 2020. godine, a koga su prema Lalićevom svedočenju ubili Belivuk i ekipa.

Naime, nekoliko meseci od ubistva Gaćeše drugi vlasnik "Pink taksija" Miroslav Ranković je prijavio da su mu Kojić i Miljković upali u firmu i tražili da im prepiše svoj deo u "Pink taksiju". Posle nekoliko meseci na njegovom automobilu ispisana je poruka "red", a policija je o tome obaveštena tek nakon nestanka. Spekulisalo se da je to bila poruka da je on sledeći na spisku za likvidacije, saopšteno je tada.

Inače, Gaćeša je likvidiran u klasičnoj sačekuši u Kozarčevoj ulici u Beogradu. Ubica obučen u belu duksericu ispalio je u njega nekoliko metaka.

U njega je pucano oko 15:30 časova, a dobio je dva metka u glavu i dva u leđa i preminuo je na mestu.

Napadač je izašao iz "mercedesa" i krenuo za Gaćešom pomenutom ulicom u kojoj je ovaj imao sastanak sa kolegama u obližnjem kafiću.

Ubrzo potom, slučaj postaje još "veći". Naime, nekoliko meseci kasnije, kako smo gore naveli, nestao je suvlasnik Miroslav Ranković. Nađen je samo njegov automobil.

Spekulisalo se da su ta dva slučaja povezana, ali nije bilo dokaza za to, sve do sada - dok Lalić nije počeo da priča.

Ranković je poslednji put viđen 12. aprila 2016. godine, popodne kod prostorija "Pink taksija" u Pljevaljskoj ulici, a bio je u svom sivom "mercedesu" C klase. Trebalo je da dođe kući, ali kako se nije pojavio, ćerka i zet su ga zvali na mobilni telefon, koji je bio isključen. Miroslav je, kako su tada pričali njegovi najbliži, imao običaj da im se javi gde god da krene i kako su mu mobilni telefoni bili isključeni, zabrinuli su se za njega i policiji prijavili nestanak. Porodica je odmah negirala da je Ranković bio u svađi sa nekim ili da je nekome dugovao novac, zbog čega bi samoinicijativno nestao ili pobegao.

Proveravani su i mobilni telefoni, ali ni to nije donelo pomaka u potrazi za suvlasnikom "Pink"taksija.

Prvi trag koji je policiji ulio nadu da će se misteriozni nestanak Miroslava Rankovića rasvetliti je nalaženje njegovog "mercedesa", tri meseca kasnije. Vozilo je bilo uredno parkirano u Borskoj ulici na Miljakovcu, a u njemu nisu izolovani nikakvi fizički dokazi koji bi ukazali na to da je Ranković otet ili eventualno likvidiran.

Sve o jučerašnjem suđenju možete pročitati OVDE.

Video: I kad je teško i kad je tuga: Grobari organizovali memorijalni turnir za Gorana Veličkovića Goksija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA