Telefoni, tableti i laptopovi oduzeti na granici: Krijumčar (52) spakovao sekend hend tehniku u kofer s odećom

Na izlazu iz zemlje za detaljnu kontrolu izdvojen autobus stranih registracija koji je sa šest putnika saobraćao iz Nemačke ka Turskoj

  • 0
Caria Gradina zaplena mobilnih telefona laptopova tablet računara Foto: Uprava carina RS

Kofere i torbe pune korišćenih laptop i tablet računara, kao i mobilnih telefona preko granice sa Bugarskom pokušao je da prenese 52-godišnji putnik, ali mu je sva roba oduzeta i protiv njega je pokrenut prekršajni postupak.

Carinski prekršaj na Graničnom prelazu Gradina otkriven je 2. februara, kada je na izlazu iz zemlje za detaljnu kontrolu izdvojen autobus stranih registracija koji je sa 6 putnika saobraćao iz Nemačke ka Turskoj.

Tom prilikom su među prtljagom pronađena 3 kofera u kojima je bilo spakovano ukupno 45 različitih laptop i tablet računara sa punjačima, 43 mobilna telefona, kao i 5 muških ručnih časovnika u originalnom pakovanju - saopštavaju iz Uprave carina.

Radi se o korišćenim računarima i tabletima poznatih proizvođača i upotrebljavanim mobilnim telefonima, ali i novim ručnim satovima, a krijumčarena roba biće zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv 52-godišnjeg putnika pred nadležnim sudom.

Video: 40 minuta čekanja na graničnom prelazu Šid, na Horgošu pola sata zbog gužvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA