• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odložen početak suđenja Aleksandru Jovičiću: Novo ročište 17. marta

, Telegraf
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor

  • 0

U Višem sudu u Beogradu danas je za 17.mart odloženo pripremno ročište pred početak suđenja bivšem predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću i njegovim saradnicima.

Pripremno ričište je odloženo zbog izostanka jednog od okrivljenih i Jovičićevog advokata, rekao je za Tanjug jedan od branilaca u ovom predmetu.

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, optuženi treba kratko izjasniti o krivici, a tužilaštvo i odbrana će predstaviti dokaze. Nakon propremnog ročišta sud će zakazati glavni pretres koji će biti javan i na kojem će optuženi moći detaljno da iznedu svoje odbrane.

Optužnicom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Jovičić se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D.V. i V. Ć, kao i A.V, Ž.L , S.H, M.Đ, T.D. i V.Ž. M.L. se tereti optužnicom za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Ranije su u ovom postipku krivična dela priznali i sporazume sa tuzilaštvom zaključili sedam građevinskih inspektora i dva investitora.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Nakon njegovog hapšenja, iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi se terete sa su zloupotrebama omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte. Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok