Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasilo se tužilaštvo u Novom Sadu nakon otmice sina biznismena: Otmičari povredili i policajca

Vreme čitanja: oko 2 min.

U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom T. N. rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka

  • 0
Otmica mladića iz  Sremske Kamenice hapšenje Foto: Nikola Bilić

Povodom događaja koji je izazvao interesovanje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu dana 5. februara 2023. godine, kada je silom odveden i zadržan oštećeni T. N., u nameri da se od njegovih roditelja iznudi novac, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

"Više javno tužilaštvoobaveštava javnost da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su G. B., Đ. B. S. i M. R., u grupi sa maloletnim M. S. u odnosu na koga se postupak vodi odvojeno, izvršili krivično delo Otmica, za koje preti kazna zatvora u trajanju od pet do 18 godina, uz osnove sumnje da je G. B. izvršio krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu više policijskih službenika Policijske uprave u Novom Sadu za koje preti kazna od tri do 10 godina zatvora", navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Kako dodaju, Đ. B. S. je izvršio krivično delo Falisifikocanje isprave, za koje može da bude kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od tri meseca do tri godine.

"U toku do sada preduzetih radnji i mera na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva, i pored pokušaja osumnjičenih da se daju u bekstvo, sva osumnjičena lica su uhapšena, te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku su privedeni i saslušani u tužilaštvu na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret. Nakon saslušanja osumnjičenih, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora iz svih zakonskih razloga", kažu iz tužilaštva.

U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom T. N. rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

"Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", dodaju u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA