≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo o navodnom silovanju dečaka u vrtiću u Zemunu: "Da se ispita krivična odgovornost vaspitačica"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ocenjeno je da u ovom slučaju nema krivičnog dela iz nadležnosti VJT u Beogradu jer deca do 14 godina nisu krivično odgovorna

  • 1
Tužan dečak Foto: Shutterstock

Policijska stanica Zemun obavestila je danas dežurnog zamenika Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da je roditelj prijavio da je njegovo dete od 5 godina ima povrede po telu te da mu je povrede nanelo drugo dete istog uzrasta u vrtiću.

Ocenjeno je da u ovom slučaju nema krivičnog dela iz nadležnosti VJT u Beogradu jer deca do 14 godina nisu krivično odgovorna.

Zbog toga je naloženo policiji da obavesti Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu o ovom slučaju i da se preduzmu radnje u cilju utvrdjivanja ima li elemenata krivične odgovornosti vaspitačica u vrtiću. Takođe je naloženo da se izvesti prosvetna inspekcija kako bi preduzela mere iz svoje nadležnosti.

Video: Nakon što je pušten na slobodu: Ispovest roditelja devojčice koju je obljubio kućni prijatelj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yo

    8. februar 2023 | 18:18

    Krivična odgovornost vaspitačica postoji, jer da su bile tu videle bi šta deca rade. A krivična odgovornost roditelja dečaka koji su ovo uradili?!?! Toj deci nije moglo to tek tako da padne na pamet, negde su to videli, te roditelje kazniti žestoko!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA