≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Slučaj je delikatan": Oglasio se Sekretarijat o seksualnom uznemiravanju dečaka u zemunskom vrtiću

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dete je u dobrom stanju

  • 2
Deca, dete, vaspitačica, vrtić  zabavište, Foto: Shutterstock

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda ocenio je da je slučaj seksualnog uznemiravanja dečaka u privatnoj predškolskoj ustanovi "Povratak prirodi" izuzetno delikatan i zato je i dalje u procesu ispitivanja.

- Grad Beograd ovom slučaju pridao je veliku važnost i smatra ga izuzetno osetljivim zbog čega ne dozvoljava ishitrene informacije i zaključke - navode u Sekretarijatu, prenosi Blic.

- Odmah je pristupljeno utvrđivanju činjenica. Gradska prosvetna inspekcija obavila je prvo terensko ispitivanje i nastaviće da radi na rešenju problema. Isto je i sa republičkim instiutucijama. Zato se nadamo da ćemo zajedničkim radom i zalaganjem razrešiti nemili događaj u ovom vrtiću - navedeno je.

Podsetimo, slučaj je policiji u Zemunu prijavio otac mališana kada mu je sin pokazao povrede. On ga nije odveo na pregled već su sami sanirali povrede.

Nezvanično, otac je o svemu obavestio i Upravu vrtića tvrdeći da su mu sina zlostavljala dvojica vršnjaka.

Dete je, prenose mediji, u dobrom stanju.

Međutim, roditelji tvrde da dvojica dečaka zlostavljaju i drugu decu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мики

    10. februar 2023 | 19:14

    nema šta da je delikatno: Decu zlostavljače udaljiti iz vrtića. Roditeljima novčanu kaznu za pretpljeni bol, maltretiranje... Vaspitače koji su odgovorni kazniti jer "Poznato je da su maltretirali i drugu decu !"

  • Poaro

    10. februar 2023 | 19:41

    Sve ispitati detaljno mozda su i ta dva dečaka zlostavljana,ispitati roditelje,u kakvoj sredini žive.Decu kod stručnjaka poslati.Neka se uključe sve institucije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA