Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo: Savović je htela da se oslobodi predmeta EPS prošle godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savovićeva je rekla da je niko nije ni usmeno ni pismeno obavestio da treba da ubrza rad kada je u pitanju predmet malverzacija u EPS-u

  • 4
Palata pravde, Viši sud u Beogradu, Više javno tužilaštvo, Drugi osnovni sud, Drugo osnovno javno tužilaštvo Foto: Marko Jovanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodilo je predistražni postupak povodom krivične prijave EPS, a u predmetu je postupala zamenica javnog tužioca Bojana Savović, koja je 25. marta prošle godine dala predmet na presignaciju na novoupućenog zamenika, navelo je VJT kao odgovor na intervju te zamenice.

Kako VJT navodi u saopštenju, to znači da je želela da se “oslobodi” tog predmeta, te da ga radi neko drugi.

- Međutim, s obzirom da je u tom predmetu postupala već skoro 10 meseci, a novoupućeni zamenik tek trebalo da se sa predmetom upoznaje, 11. maja prošle godine joj je predmet vraćen na postupanje - navodi tužilaštvo.

Da bi se, kako ističu, ubrzalo postupanje, podršku i pomoć u radu pružala je prvi zamenik za suzbijanje korupcije Brankica Marić, koja i sada zajedno sa još jednom zamenicom postupa u tom predmetu.

Savović je, kako je tužilaštvo ranije navelo, smenjena redovnom izmenom godišnjeg rasporeda, a po sopstvenoj ranije izraženoj želji, prebačena iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Odeljenje za opšti kriminal.

Savovićeva je u izjavi za "Nova S" navela da nije izrazila želju za promenom radnog mesta.

Takođe, rekla je da je niko nije ni usmeno ni pismeno obavestio da treba da ubrza rad kada je u pitanju predmet malverzacija u EPS-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ih

    25. februar 2023 | 17:05

    Smenjena jer nije smela da dira osinjak...

  • Mane

    25. februar 2023 | 16:14

    Najbolji proizvod naše Države je korupcija.

  • Cyv

    25. februar 2023 | 16:23

    Pravilo je da kada dođu novi zamenici, postojeći zamenici daju koje žele prrdmete u raznim fazama tim kolegama, to se radi odavno, nije novina i uvek su to škakljivi predmeti, nikada nisu čisti. Zasto se to tako radi to ne pitanje za šefove. Ako je ona dala nocom zameniku predmet proslog maja zasti joj je vraćen pred hapšenje? Kolega se ponasa kao da ne tužilaštvo str radnja a on gazda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA