≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ovu našu dečicu su ubili njihovi najbliži: Umesto da ih vole i paze, brutalno su im oduzeli život

Vreme čitanja: oko 5 min.

Srbija je u suzama

  • 6
Katarina Janković, Anđelina Stefanović, Luna Firulović, Petra Budimirović, Petra Vladulović i Mihailo Đorđević Foto: Privatna arhiva, Telegraf, Marko Jovanović, novosti.rs/SMS

Petra Vladulović imala je samo dve godine, kada je u utorak ubijena u kući u Zaječaru, a za njenu smrt osumnjičen je očuh Marko Nikolić.

Njemu je određen pritvor, a pred sudom odgovaraće za teško ubistvo.

Zaječar, 21. februara 2023. godine ubijena je Petra Vladulović

Malenu Petru u bolnicu je u teškom stanju dovela majka. Devojčica je umrla sat vremena kasnije. Imala je jezive povrede glave i rascep jetre od batina koje je zadobila.

Dosadašnja istraga je pokazala da je očuh tukao dete, a majka ćutala. Devojčica je na telu imala i stare povrede što ukazuje da je dugo bila žrtva zlostvljanja. Miloš se branio ćutanjem. Pritvor je određen i majci.

Beograd, 17. jula 2005. godina ubijena je Katarina Janković (3)

Devojčica po imenu Katarina Janković imala je samo tri godine kada je umrla. Izdahnula je u najgorim mukama i bolovima. Prema navodima iz obdukcionog nalaza, Katarini su usled seksualnog zlostavljanja bili pocepani jetra i unutrašnji organi i zbog toga je iskrvarila nasmrt. Devojčicu je u teškom stanju u bolnicu donela majka sa dečkom. Rekli su da je dete palo sa kreveta.

Katarina Janković Foto: Privatna arhiva

Sud je utvrdio da je Mališa Jevtović zlostavljao dete na skrovitim mestima u Zvezdarskoj šumi. Majka je to znala, i dok se on seksualno iživljavao nad devojčicom, ona je čuvala stražu. Jevtović je osuđen na 40 godina zatvora, a Ana Filipović na 37 godina.


Vratarnica kod Zaječara, 9. jula 2016. godine ubijena je Anđelina Stefanović (3)

Selo Vratarnica kod Zaječara više od šest godina prepričava zločin nad devojčicom Anđelinom Stefanović (3). Maleno dete silovao je i ubio komšija Vladica Rajković. Anđelinu je uzeo sa rođendana i odveo u obližnju šumu.

Anđelina Stefanović, Zaječar, ubistvo, silovao i ubio devojčicu, Vladica Rajković Foto: Telegraf

Obdukcija je pokazala da je Anđelina seksualno zlostavljana, udarena kamenom u glavu i zadavljena. Monstrum je osuđen na 40 godina zatvora. Tokom sudskog procesa je bio staložen, bez emocija i kajanja.

Beograd, 30. septembara 2015. godine ubijena osmomesčna je Anja Mahmud

Viši sud u Beogradu osudio je Tanju Lakić Mahmud zbog ubistva osmomesečne ćerke Anje u stanu na Vračaru. Ona je optužena da je devojčici dala smrtonosnu dozu metadona kako ne bi plakala. Telo devojčice policajci su našli u kesi na terasi.

Tanja Lakić Mahud Foto: Facebook

Bila je zamotana u benkicu, peškir i tri najlonske kese. Na odluku suda Lakić se žalila. Tek na poslednjem ročištu priznala zločin, a na svakom ročištu tražila je da "izađe u kućni pritvor kako bi smršala jer se ugojila 30 kilograma".

Beograd, 12.jula 2017. godine ubijen je Mihailo Nikolić (4)

Tog 12. jula 2017. ispred Centra za socijalni rad u Rakovici Marko Nikolić doneo je mrtvog sina Mihaila (4), a zatim ubio svoju bivšu suprugu i majku dečaka Maju.

Ubica, Marko Nikolić,Maja Djordjevic, Đorđević, ubistvo, Rakovica, centar sa socijalni rad Foto: Telegraf

Presudio je sebi u zatvoru, a za zločin nikada nije odgovarao. Preminuo je 31.12. 2017. godine u Urgentnom centru.

Negotin, 27. maja 2019. godine ubijena je Luna (2,5)

Zoran Albić osuđen je, u novembru 2020. godine, na 40 godina zatvora zbog ubistva Lune (2,5) u Negotin.

Roditelji devojčice, Zoran Albić, Vesna Firulović Foto: Facebook

Albić je dvoipogodišnju Lunu nasmrt pretukao jer mu je smetalo što plače. Monstrum je osuđen na najveću kaznu po starom zakonu, jer je zločin počinio pre nego što je novi zakon, po kom ubice dece mogu dobiti doživotnu kaznu zatvora, stupio na snagu.

Detetu je zadao 39 ozbiljnih i teških telesnih povreda koje su, kako je utvrđeno obdukcijom, same po sebi bile opasne po život, te devojčici nije bilo spasa. Vesnu, majku devojčice je izbacio napolju i dok je dva sata tukao njenu ćerku ona ništa nije uradila da to spreči.

Beograd, 22. novembra 2018.godine ubijena je beba od pet meseci 

Apelacioni sud u u Beogradu ukinuo je, u maju 2021. godine, prvostepenu presudu kojom je na 14 godina zatvora bio osuđen Ferdi Jašari, jer je u novembru 2018. godine na smrt pretukao svoju petomesečnu bebu. Sud je naložio da se suđenje Jašariju ponovi i produžio mu je pritvor do dalje odluke suda.

Ferdi Jašari, Milena Ibraimović, ubistvo bebe u Zemunu Foto: Facebook

On je optužen da je 22. novembra 2018. godine uzeo u ruke bebu koja je plakala i udarao je po glavi i licu pesnicama i šamarao je, da i tokom noći majka odnela bebu u KBC Zemun, gde je preminula u ranim jutarnjim satima.

Vršac, 4. oktobara 2022. godine ubijena je Petra Budimirović (2)

Otac Marko Budimirović ubio je ćerku Petru (2), a potom je izvršio samoubistvo.

Petra Budimirović Foto: Marko Jovanović

On je dete uzeo kod sebe kako bi proveli dan zajedno. U jednom trenutku bivšoj supruzi poslao je poruku "da će ubiti dete, pa sebe". O tome da li je bio propusta u slučaju ove porodice istraga je u toku.

Beograd, 17.juna 2019. godine ubijena je Teodora Radojičić (3)

Tragedija koja je zadesila porodicu Radojičić prepričava se u celoj Srbiji. Majka Danijela bacila je svoju ćerku kroz prozor stana, a zatim se bacila i ona.

Danijela R. bacila ćerku sa zgrade, pa isekla vene na Bežanijskoj kosi, Bežanija, Bežanijska kosa, ubistvo, samoubistvo, vatrogasci, policija Foto: A. Nalbantjan

Nezvanično, ubistvo i samoubistvo učinila je nervnom rastrojstvu. Samo nekoliko meseci ranije izgubila je bebu u šestom mesecu trudnoće.

"Tijanin zakon"

Ovo su samo neki od najjezivih zločina koji su se dogodili u Srbiji. Deci su najčešće presuđivali roditelji ili najrođeniji.

Nakon ubistva Tijane Jurić Srbija je, u maju 2019. godine, dobila "Tijanin zakon". Doživotna kazna je predviđena za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem.

Tijana Jurić Tijana Jurić / Foto: Facebook/Igor Jurić

Tijana Jurić (15) ubijena je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine, a 12 dana njena porodica živela je u nadi da je živa. Ipak, 7. avgusta do devojčicinih najmilijih stigla je užasavajuća vest, da je njeno telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Devojčicu je ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Za ovaj monstruozan zločin osuđen je na 40 godina zatvora.

Kako je Tijanin otac izjavio posle suđenja, na pitanje sudije zašto je ubio devojčicu, Đurić je rekao "ne znam".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Justicija

    26. februar 2023 | 20:50

    Da li ce se sociolozi, psiholozi, pedagozi, psihijatri i ostali kompetentni u Srbiji, konacno sastati i odluciti da se ispita mentalno zdravlje vecinom neobrazovanih ljudi iz ruralnih sredina. Do devedesetih, o jednom takvom ubistvu brujala je cijela Jugoslavija. A sad, svakodnevno, i nikom nista u vecini slucajeva. Mislim da znam. Onda bi takav monstrum bio streljan po kratkom postupku. Ne bi se sudjenje vuklo godinama. Znaci, zakon je nistavan. Zasto? Jel' mozda da se uskladi sa evropskim zakonima? Jesmo li suverena drzava, ili protektorat? Ovo mozes, ono ne. MORAS paradu, ne smes smrtnu kaznu. Pa dokle? Onda ili 'Oko za oko, zub za zub' ili stroziji zakoni. I za djake koji maltretiraju ucenike i profesore, i za nasilnike 'iz cista mira i bez razloga', i za sve one koji se usude da dignu ruku na supruznika, dete, brata, majku, baku. Dragi normalni Srbi, znam da vas ima, pomislite ima li monstruoznijeg zlocina od silovanja rodjene bake? Ljudi, starica od sedamdeset i nesto godina. Mozete li sebi predstaviti sam taj cin? Taj stvor koji je tako ucinio ne moze vise ziveti u ovoj sredini, niti imati prijatelje ni devojku. Misli li iko sta ce dalje biti s njim? Doslo je, i proslo, vreme da se nesto preduzme. Vec je 12 i pet.

  • Lidija

    26. februar 2023 | 20:45

    Ovo prevazilazi sve granice bolesti psihopatskih osoba. Doživotna robija nije rešenje. Oduzeti u mukama dečiji život je za SMRTNU KAZNU. Male duše počivaj te u miru❤️😪😪😪😪😪😪

  • Strahinja Bozic

    26. februar 2023 | 20:25

    Strasno kakav tuzan tekst Monstrumi dabogda goreli u paklu Andjeli pocivaj te u miru❤❤🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA