≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kićunova ćerka i poznati automobilista osuđeni zbog droge: Dobili 3 i 4 i po godine zatvora

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bračni par Lalušić je oslobođen optžbe za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

  • 1
Mladen Lalušić sudski čekić Foto: JEAN MICHEL LE MEUR / AFP / Profimedia, Shutterstock, Youtube/MobilAutoTV

Viši sud u Novom Sadu danas je osudio je četiri osobe na ukupno 15 i po godina zbog nelegalne proizvodnje i prodaje droge. Srpski automobilista Mladen Lalušić je osuđen na kaznu zatvora od četiri i po godine za krivično delo novlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navedeno je na sajtu tog suda.

Za isto krivično delo njegova supruga Jelena Vilotijević Lalušić , inače ćerka pokojnog Kićuna Vilotijevića, koji je ubijen ispred kafića Kaskada u Fruškogorskoj ulici, u noći između 9. i 10. jula 1999. godine, je osuđena na kaznu zatvora od tri godine, piše RTV.

Osim bračnog para Dragan Milošević je za isto krivično delo osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine.

Nenad Živojinov je za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osuđen na kaznu zatvora od četiri i po godine, te mu je u kaznu zatvora uračunato vreme provedeno u kućnom pritvoru.

Sud je prilikom donošenja presude uvažio navodeodbrane da nije dokazano da je krivično delo za koje se terete izvršeno od strane organizovane grupe.

Takođe, sud je imao u vidu godine okrivljenih u vreme izvršenja krivičnog dela, kao i korektno držanje pred sudom.

Od okrivljenih je istom presudom oduzeta opojna droga, oružje, imovinska korist pribavljena krivičnim delom, kao i predmeti krivičnog dela.

Bračni par Lalušić je oslobođen optžbe za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravio žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Jelenin brat Filip Vilotijević je ubijen 2015. godine kod Aleksandrovih salaša na Paliću, a u njega je pucano dok se nalazio u automobilu BMV, vlasništvo njegovog prijatelja. Pogođen je sa sedam metaka.

Kićunov drugi sin, Jelenin brat Stefan je teško ranjen u decembru 2018. godine u Beču, u pucnjavi u kojoj je navodni član "kavačkog klana" Vladimir Roganović.

Osuđeni su uhapšeni u maju 2018. godine kada je policija pretresom stanova na četiri lokacije, pronašla 16,2 kilograma marihuane, četiri i po kilograma ekstazija, ručne bombe M-75 i M-52, lovačku pušku, kao i opremu za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    27. februar 2023 | 18:43

    Кићун уместо да је васпитавао децу и од њих стварао људе је глумио опасног криминалца који је убијен као бесан пас а ни синови нису боље завршили...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA