≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jasmina iz Surčina izbola muža, pa ga pokrila peškirom: Suđenje joj danas opet otkazano

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jasmina je, pri iznošenju odbrane, ispričala da je njen suprug pre podne izašao iz kuće, a da se vratio oko 17 sati pijan, te da ju je vređao i ošamario tri puta, a da ga je potom njihov sin sklonio od nje

  • 3
Jasmina Bajović

Foto: Facebook

Suđenje Jasmini Bajović (43), koja je optužena za ubistvo supruga Milorada u kući u Surčinu odloženo je danas.

Na današnjem ročistu veštak medicinske struke Velimir Živković izneo je svoj nalaz i mišljenje o povredi koju je okrivljeni zadobio.

- Ubod je bio umereno jakog ili jakog intenziteta. Smatram da njegova konstitucija nije imala značajnog uticaja na brzinu nastupanja smrtnog ishoda. Oštećeni je ranjen oko 16.25, a u bolnicu je primljen u 17.19. Tada je već nastupila klinička smrt. Smrt je konstatovana u 18 sati - rekao je veštak.

On je istakao da je Milorad u Urgentni centar primeljen bez svesti, pulsa i znakova disanja, a EKG nije pokazivao srčane radnje.

- Nesrećna okolnost je da je uboden u desnu komoru srca, koja je mekša i nema zid. Da je pokojni ušao u hiruršku salu 15-20 minuta ranije, postojala bi šansa da preživi - dodao je.

Veštak se izjasnio da je u konkretnom slučaju oštećeni zadobio tešku telesnu povredu opasnu po život jer se, kako je objasnio, "ne radi o trenutno smrtnoj povredi".

Advokat Jasmine Bajović je, nakon iskaza vestaka, od sudije zatražio da odloži iznošenje završnih reči, s obzirom na to da, kako je rekao, "težina krivičnog dela bitno utiče na sadržinu završne reči".

Naredno ročište zakazano je za 27. mart.

Zatraženo novo veštačenje

Veštak Gavrilo Šćepanović je odgovarajući na pitanja branioca optužene na prethodnom ročištu koje je održano rekao da u ovom konkretnom slučaju stanje teške alkoholisanosti kod ubijenog Milorada Bajovića nije bitno uticalo na brzinu krvarenja. On je dodao da takođe nije bitno uticala konstitucija oštećenog, odnosno što je bio mršaviji, ali je dodao da bi posledice bile lakše da je ubijeni imao deblju odeću na sebi i da je bio gojazniji.

Pričajući o udaljenosti između ubijenog i optužene, veštak je rekao da su bili na "dohvat ruke". Objasnio je da je mesto uboda bilo "nezgodno", odnosno u grudi, zbog čega je oštećeni iskrvario nakon za samo sat i po vremena.

Takođe je rekao da optužena nije mogla da proceni gde je srce oštećenog u trenutku ubadanja, jer je bila u afektivnom stanju zbog ranijeg zlostavljanja.

Branilac optužene je na kraju suđenja predložio da se uradi novo veštačenje, smatrajući da Šćepanović nije dao sve odgovore na postavljena pitanja, sa čim se sudija složila i odredila novo veštačenje koje će uraditi drugi sudski veštak.

"Ne znam šta je puklo u meni"

Jasmina je, pri iznošenju odbrane, ispričala da je njen suprug pre podne izašao iz kuće, a da se vratio oko 17 sati pijan, te da ju je vređao i ošamario tri puta, a da ga je potom njihov sin sklonio od nje.

Kada je suprug nastavio da je vređa iz druge sobe, ona je, kako je izjavila, rekla da želi razvod braka. U ruci je imala nož jer je, kako je istakla, želela da sinu pripremi da jede, a taj nož je postao sredstvo kojim je izvršila ubistvo supruga.

- Ne znam šta je na kraju puklo u meni. Provocirao me je i rekla sam da prestane. Imala sam veliki, crni, kuhinjski nož u ruci. Više ne znam ni odakle sam ga uzela. On je krenuo ka meni da me udari, uhvatio me je za vrat. Sklonila sam mu ruku i lupio mi je šamar. Refleksno sam reagovala, podigla ruku i ubola ga jednom u grudi - rekla je Jasmina tokom iznošenja odbrane.

Kako su njeni sinovi ranije ispričali, njihova majka je nakon ubistva stavila nož u kesu i mirno ispred kuće sačekala da dođe policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    1. mart 2023 | 11:31

    Ovo je ucestalo da pijani maltretiraju svoje zene toga ima bas mnogo al se cuti o tome

  • ZDJB

    1. mart 2023 | 13:42

    Sta se krije iza cetiri zida,to niko ne zna. Protivnik sam nasilja. Ako nema sloge,postovanja vec verbalno ili fizicko nasilje,najbolje razvedi se,svako na svoju stranu. Ali mnoge zene nece da rade,bolje da sede kuci a muz radi,zaradjuje i zato nece da se razvode. Pricam t.j. na osnovu istinitih slucajeva za koje znam

  • Mixx

    1. mart 2023 | 12:53

    Dobro je ,nije ga isekla na komade..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA