≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skinute kamere iz centra Beograda: Policija traži "Skinse" koji su hteli da ubiju pripadnika LGBT populacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve se desilo pola sata iza ponoći kod Manježa

  • 1
Skinheds LGBT Foto-ilustracija: Shutterstock, Tanjug/AP

Za "Skinsima" koji su uboli nožem pripadnika LGBT populacije G. U. (23), a njegovog prijatelja Đ. Đ. (26) pretukli i napali flašom kod Manježa, policija i dalje traga, a skinute su nadzorne kamere koje se pregladaju.

"Njih su napala trojica. Skinute su nadzorne kamere i traga se za napadačima. G. U. je uboden nožem u plećku, a delo se vodi kao pokušaj ubistva. Sa G. U. koji je izboden i Đ. Đ. (26) koji je pretučen, bila je i I.P. Naišli su na grupu "Skinhedsa" i oni su ih napali. Motiv je taj što je G. U. deklarisani gej, a pripadnici Skinsa ih ne vole", rekao nam je sagovronik iz istrage".

Sve se izdešavalo pola sata iza ponoći.

U. G. i Đ. Đ. su prevezeni u Urgentni centar. Mladić od 23 godine ima teške telesne povrede a od 26 lake, i on je upućen na Kliniku za maksilofacijalnu.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila napad

Brankica Janković, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Foto: Nikola Anđić, Brankica Janković

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije osuđuje napad na pripadnika LGBT populacije koji se sinoć, prema pisanju medija, dogodio u centru Beograda i u kojem su mu nanete teške telesne povrede.

Ona podseća da je prema Krivičnom zakonu svako nasilje zabranjeno, naročito ono koje je posledica diskriminacije prema bilo kojoj društvenoj grupi, u ovom slučaju LGBT populaciji.

Janković ističe da je od velike važnosti da nadležni organi što pre pronađu i sankcionišu počinioce kao i da je neophodno pojačano raditi na otklanjanju socijalne distance, netrpeljivosti i diskriminacije LGBT osoba.

Video: Huligani s kapuljačama tokom noći razbili prozor na kući LGBT para u Grockoj


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    1. mart 2023 | 12:27

    Ni ja ne volim Skinse ali to ne znaci da cu da ih ubadam nozem i bijem. Svasta su sebi dozvolili. Strogo kaznjavati nosenje escajga na ulici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA