≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saopštenje UST povodom istupanja DSS

Vreme čitanja: oko 1 min.

"UST može da razume da su razna saopštenja NVO, neobjektivnih medija i pojedinaca proizvoljna i mogu biti zasnovana na raznim uticajima, ali je neshvatljivo da ovako neobjektivno saopštenje dolazi iz jednog strukovnog udruženja čiji su članovi isključivo sudije", stoji u saopštenju

  • 1
UST Foto: UST

UST najoštrije osuđuje saopštenje za javnost Društva sudija Srbije, kojim se ovo udruženje priključuje neprimerenom pritisku na Višeg javnog tužioca u Beogradu, Nenada Stefanovića.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Naime, iz samog saopštenja je jasno vidljiva neobjektvinost u analizi informacija objavljenih u medijima, pri čemu Društvo sudija Srbije sebi dozvoljava da „osuđuje postupanje Višeg javnog tužioca“, dok je iz samog teksta vidljivo da je isti postupao u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Uočeno je da se u saopštenju Društva sudija Srbije eksplicitno navodi da je postupanje tužioca samovoljno, proizvoljno i pristrasno, te je nejasno na osnovu kojih činjenica je Društvo sudija Srbije došlo do ovakvih zaključaka, na osnovu kojih činjenica je došlo do zaključka da se radi o neprimerenom uticaju na zamenike VJT, kada im je kao sudijama moralo biti poznato da je unutrašnje uređenje tužilaštva, po trenutno važećim

zakonima takvo da je postupanje zamenika, u predmetima u kojima postupaju, moralo biti uz saglasnost samog Višeg javnog tužioca.

Dovođenje krivičnog postupka u slučaju „EPS“ sa premeštanjem zamenica VJT, je krajnje proizvoljno i nije zasnovano na dostupnim informacijma, imajući u vidu da se radi o postupku po kojem se postupalo prethodnih godinu dana.

Iz ovakvog saopšenja bi građani mogli zaključiti da Viši javni tužilac nema dodira sa predmetima koji su u njegovoj nadležnosti, što je apsolutno netačno, i što je predstavnicima Društva sudija Srbije sigurno poznato, i upravo iz ovakvih iznetih stavova je jasno da je ovakvo saopštenje zapravo dodatni neprimereni pritisak na Višeg javnog tužioca.

UST može da razume da su razna saopštenja NVO, neobjektivnih medija i pojedinaca proizvoljna i mogu biti zasnovana na raznim uticajima, ali je neshvatljivo da ovako neobjektivno saopštenje dolazi iz jednog strukovnog udruženja čiji su članovi isključivo sudije".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravnica

    1. mart 2023 | 16:15

    Zna i narod sta se radi sa sporovima i predmetima...samo polako, placace drzava odstetu za probijene rokove, sudjenja odavno nisu u razumnom roku, pravosudje unistenom pod parolom nezavisno 🤣, a svi znamo da jedan covek...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA