≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pripadnik LGBTQ kojeg su pokušali da ubiju kod Manježa prepoznao svoje napadače u policiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema rečima sagovornika iz istrage, jedan jeste Skinhed, drugi nije

  • 1
Skinheds LGBT Foto-ilustracija: Shutterstock, Tanjug/AP

Dvojicu muškaraca koji su uhapšeni juče zbog pokušaja ubistva pripadnika LGBTQ populacije u parku "Manjež", tačnije, M.V. (20) zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju i L.J. (18) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, napadnuti je prepoznao u policiji.

Prema rečima sagovornika iz istrage, jedan jeste Skinhed, drugi nije.

M. V. se sumnjiči da je oštrim predmetom ubo U. G., a M.V. se tereti da je ovom prilikom fizički napao dvadesetšestogodišnjeg mladića nanevši mu povrede glave.

Podsetimo, G. U. (23) koji je 28. februara nožem uboden kod Manježa, deklarisani je pripadnik LGBTQ populacije i njega je napala grupa pripadnika "Skinhedsa".

"Njih je bilo troje. Napadnuti U. G., potom Đ. Đ. (26) i I. P. Naišli su na pomenutu grupu i oni su ih napali. Motiv je taj što je G. U. deklarisani gej, a pripadnici Skinsa ih ne vole", rekao je sagovornik iz istrage.

Sve se izdešavalo pola sata iza ponoći.

U. G. i Đ. Đ. su prevezeni u Urgentni centar. Mladić od 23 godine ima teške telesne povrede a od 26 lake, i on je upućen na Kliniku za maksilofacijalnu. Njega su napali razbijenom flašom.

MUP: Ubistvo u pokušaju i nasilničko ponašanje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, brzom i efikasnom akcijom, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsili su M.V. (20) zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju i L. J. (18) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, saopštio je MUP.

M.V. se sumnjiči da je 28. februara ove godine u Ulici kralja Milana u parku Manjež oštrim predmetom ubo dvadesettrogodišnjeg mladića, nanevši mu tešku telesnu povredu u predelu leđa.

L. J. koji je bio u društvu sa M. V. se tereti da je ovom prilikom fizički napao dvadesetšestogodišnjeg mladića nanevši mu povrede glave.


Osumnjičenima će biti određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Video: Huligani s kapuljačama tokom noći razbili prozor na kući LGBT para u Grockoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA