Vreme čitanja: oko 3 min.

Dragan stao da natoči gorivo kad ga je napao nepoznati muškarac: Smrskao mu kosti, i dalje slobodno šeta

Vreme čitanja: oko 3 min.

Imao je operaciju leve jagodične kosti, a sinusnu i viličnu kost, kako mu je objašnjeno, nisu smeli da mu operišu

  • 1
Dragan Vidojković Printskrin: TV Pink

Dragan Vidojković je 25. avgusta prošle godine zaustavio svoj automobil na putu za Smederevo da natoči gorivo. Nije uspeo ni da otkopča sigurnosni pojas, a već je bio bez svesti. Njemu je sa leve strane prišao nepoznat čovek i kroz prozor ga nečim udario u glavu.

Kako su pokazali snimci sa kamera Draganovog automobila, muškarac se zaustavio kombijem iza njega, a potom izašao iz vozila, prišao njegovom automobilu i udarcima mu slomio jagodičnu i sinusnu kost i levi deo vilice. Identifikovan je posle osam dana, ali, kako tvrdi Dragan, i dalje nije procesuiran.

- Krenuo sam kod supruge koja živi nedaleko od Smedereva na Beogradskom putu u jednom selu Seone. Prilikom dolaska kod nje svratio sam u prodavnicu i stao sam kod benzinske pumpe jer je tu uvek gužva, da pogledam da li u nekoj koloni ima manje gužve, da bih se na 10-ak metara parkirao i natočio pet litara goriva u balon i odneo supruzi. Kada sam stao, video sam da nisam stao blizu ivičnjaka benzinske pumpe pa sam pomerio auto pet-šest metara unazad. Primetio sam u retrovizoru da mi neki mladić ide u susret. Nije mi prišao na staklo mojih vrata, već u mrtvom uglu gde se vrata otvaraju. Počeo je da mlatara rukama. U jednom momentu je stavio ruku u džep mislio sam da će nešto da izvadi i upotrebi to protiv mene. Bio sam vezan pojasom, kad sam spustio pogled da ga otkopčam pao sam u nesvest i više nisam znao za sebe - rekao je Dragan u Novom jutru na televiziji Pink.

Kako je objasnio, kada se probudio, bio je sav krvav. Otišao je kod supruge. Kada ga je pitala ko ga je tukao, rekao je da ne zna. Supruga ga je odvezla u Urgentni centar, a odatle su ga poslali u Hitnu pomoć.

- Ja nisam osetio udarce, ali moje sigurnosne kamere jesu pokazale šta se desilo. Prijavio sam da me je neko pretukao. Tek sam kasnije video koje su posledice bile, u tom momentu su mi ugrožavale život. Policija je došla na lice mesta i čuvali mene kao povređenog u Urgentnom centru. Ne vidim koja je svrha toga. Rođak, koji je uzeo kartice sa snimcima iz automobila, mi je poslao broj vozila koje je stalo iza mene. Vidi se čovek kako izlazi iz vozila i prilazi mi. Rekao mi je rođak da se vidi da mi se auto pomera dok traju udarci i onda se vidi da mladić odlazi. Rekli su da moram ja da ga prepoznam, ali ne mogu ja da ga prepoznam, on nije stajao nasuprot mene. Mogu samo u kratkim crtama da opišem kako sam ga video. Policija je mogla i ranije da ga pronađe preko registarskih tablica - dodao je.

Počinilac je pronađen posle osam dana. Dragan je rekao da je bio u pritvoru nekoliko dana i da je dobio rešenje o zabrani prilaska na manje od 50 metara, ali da počinilac "slobodno prolazi traktorom pored kuće u kojoj živi sa suprugom".

- Ja njega ne poznajem. Ne znam zašto je to uradio. Po pričama koje sam ja čuo to mu nije prvo krivično delo, ali ima nekog ko radi u policijskoj stanici u Smederevu i rođaka policajca koji je radio u 29. novembru i da on priča po selu da njemu niko ne može ništa. Ja i danas imam traume. Meni je život bio ugrožen. Da me je ubio, da li bi ga pronašli da nisam imao kamere? Adekvatna kazna je najstroži propisani zatvor. Imao sam traume, budio sam se noću. I dalje imam traume. Osećam se kao građanin drugog reda u gradu u kom živim, a u kom su živeli moj otac i deda - objasnio je.

Dragan je imao operaciju leve jagodične kosti, a sinusnu i viličnu kost, kako mu je objašnjeno, nisu smeli da mu operišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    6. mart 2023 | 07:44

    Zive u istom selu a ovaj ga nezna.Ma nesto tu ima vise od slucajnosti i nasumicnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA