≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Legija mahao prisutnima u sudnici: Posle sedam godina izašao van ćelije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pre dolaska na današnje suđenje, Legija je poslednji put izašao iz zatvora pre sedam godina, kada je 2016. godine dolazio na suđenje za ubistvo Ćuruvije, a pte toga je van zatvorskih zidova prošetao 2014. godine, kada je davao iskaz u tužilaštvu

  • 11
Milorad Ulemek Legija Foto: Profimedia/KOCA SULEJMANOVIC/AFP

Milorad Ulemek Legija danas je prvi put posle sedam godina prošetao van kruga zatvora, s obzirom na to da je pozvan na ročište Apelacionog suda u okviru drugostepenog suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije. Ono što je ostalo upečatljivo je da je Legija pri ulasku i izlasku iz sudnice mahnuo i pokazao prstom ka nebu.

Naime, on se tim gestom pri ulasku u sudnicu javio prijateljima koji su prisustvovali suđenju, a pri izlasku iz sudnice se okrenuo i uradio isto.

Legija je u sudnicu došao u pratnji devet policijskih službenika. Došeo je u sivo-plavoj odeći, a smršao je u odnosu na fotografije iz ranijeg perioda koje su poznate javnosti. Iako je zadržao istu fizuru, koja je prepoznatljiva, Legija je primetno oćelavio. Ulemek je zadržao dosadašnje držanje, pred sudskom govornicom bio je opušten, ali nije hteo da svedoči i na svako pitanje je odgovarao rečima "već sam govorio o tome", te njegovo izlaganje pred sudom nije dugo potrajalo.

On je na pitanje da li je Kurak pucao na Ćuruviju ispod glasa odgovorio da nije, nakon čega je advokat postavio pitanje ponovo, a Legija je svoj odgovor dao glasno i odsečno.

Milorad Ulemek Legija nalazi se iza rešetaka od 2004. godine, kada se predao policiji. On je 18 godina proveo u najstrožoj izolaciji srpskog "Alkatraza", a boravak u samici produžavan mu je na svake dve godine, zbog čega je 2021. godine štrajkovao glađu. Pre četiri godine Legija je dobio pravo da se sa ćerkama u posetama vidi bez zaštitnog stakla, a 2020. godine mu je omogućen neposredni kontakt takve vrste i sa suprugom i to posle 16 godina.

Pre dolaska na današnje suđenje, Legija je poslednji put izašao iz zatvora pre sedam godina, kada je 2016. godine dolazio na suđenje za ubistvo Ćuruvije, a pte toga je van zatvorskih zidova prošetao 2014. godine, kada je davao iskaz u tužilaštvu.

Video: Snimak marice u Ustaničkoj: Danas se nastavlja pretres u postupku za ubistvo Ćuruvije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 10JQKA u boji

    8. mart 2023 | 15:05

    Drzi se legendo

  • 9 policajaca?

    8. mart 2023 | 16:28

    Za Legiju je to malo, da je hteo, povaljao bi ih ko kisa psenicu.

  • Primer kako vas proda drzava.

    8. mart 2023 | 18:32

    Kao i mnoge druge. Prvo koristi kad zagusti, onda ih posle rata potrpaju u zatvore i penzionisu. Zato nam je sad zlatno doba, napredna vlast, imamo 3000 evra platu, jeftine racune i hranu. A siromastvo smo iskorenili. Ma najbolji smo, ljubi nas suzana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA