≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Moja majka se stalno osvrtala na ulici da vidi ko je iza nas": Bolne reči ćerke ubijene Piroćanke

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sanjina ćerka Anđela je ispričala da je Miroslav Marković toliko daleko išao u proganjanju da je uznemiravao sve članove porodice, pratio Sanju i dolazio u zgradu u kojoj žive

  • 3
Pirot pucnjava ubijena bivša žena Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Miroslav Marković je u nedelju nasred ulice u Pirotu upucao Sanju dok je išla u prodavnicu. On je osuđen za proganjanje i kažnjen je novčano sa 100.000 dinara. Pritvor mu je odbijen.

- Pretio joj je da će se osvetiti ako završi u pritvoru, moja majka se stalno osvrtala na ulici da vidi ko je iza nas - ovim rečima Anđela Manoilov opisuje kroz kakav pakao je njena porodica prolazila zbog Miroslava Markovića, koji je iako je imao zabranu prilaska 5. marta ubio njenu majku Sanju na ulici u Pirotu.

- Ona je prestala da ga prijavljuje zato što joj je on pretio da će joj se osvetiti ako zbog nje bude otišao u pritvor. Nakon samo godinu dana, ja mislim da se takvi ljudi uopšte ne bi promenili, i da bi (da se to desilo) kada izađe iz zatvora nakon godinu dana učinio isto što i ovog 5. marta - ispričala je Anđela za Blic.

Sanja je prijavljivala nasilnika više puta. On je ponovo optužen za proganjanje 24. februara ove godine, a suđenje je zakazano za 17. mart.

- Par puta je bio prijavljivan od februara 2022, koliko se sećam. Prvog puta je priznao krivicu i kazna je bila 100 hiljada dinara, drugog puta nije - objasnila je Anđela.

Kako priča, pakao je krenuo kada je Sanja odlučila da ostavi Miroslava. On je uznemiravao celu porodicu, koja je počela da živi u konstantnom strahu.

- Oni su bili u kratkoj vezi nakon razvoda nje i mog oca. Nakon nekog vremena ona je jednostavno želela da se povuče iz te veze, krenula je opet da živi sa mojim ocem, bili su kao najbolji prijatelji i on je očigledno bio bolesno ljubomoran - priča ćerka žrtve iz Pirota.


Anđela je ispričala za Blic da je Miroslav toliko daleko išao u svom proganjanju da je uznemiravao sve članove porodice, pratio Sanju i dolazio u zgradu u kojoj žive.

- On je non-stop pratio i proganjao. Moja majka je bila vernik, svake nedelje bi išla na liturgiju, gde bi on ušao u crkvu i rekao da je čeka ispred. Svake nedelje, kad god bi otišli na porodično putovanje on bi zvao i zvao bez prestanka, pošto se nije javljala on je onda zvao mene, mog brata, našeg oca. Sećam se da sam jednog jutra na moru u roku od par minuta dobila 15-ak propuštenih poziva. Kad god bih šetala sa majkom gradom stalno smo ga sretale, što znači da je on pratio svaki njen korak - opisuje Anđela pakao kroz koji je njena porodica prolazila.

Sanja neće dočekati novo suđenje Miroslavu, jer ju je njen nasilnik ubio nasred ulice u jutarnjim satima. Nakon ubistva, Miroslav se sam predao policiji i dostavio im oružje kojim je počinio ubistvo.

- Viđala sam ga u našoj zgradi da poliva stepenice nekom vodom iz flaše. Otac i brat su dobijali razne pogrdne poruke, dok je mene jednom prilikom kontaktirao njegov sin i pretio meni kako je moja majka ta koja nije normalna. Kada sam danas davala izjavu, oni nisu želeli da uzmu to u prilog, već samo ono što smo lično videli između majke i ubice. Poslednjih mesec dana ona je bila veoma uznemirena i primetila sam da se non stop osvrće da vidi ko je iza nas - priča Anđela.

Kako je ispričala, dobila je više puta pitanje - "Zbog čega njena majka nije prijavila?" Sanja jeste prijavila nasilnika, a njena ćerka želi da naglasi da žene nemaju hrabrost da prijave nasilje upravo iz straha.

- Kada sam to danas rekla, njihovo pitanje je opet bilo zašto nije prijavila. Ne znam šta nije jasno, prijaviti nekoga ko preti da će ti se osvetiti nakon tih godinu dana zaista retko koja žena bi to učinila. Volela bih da se naglasi da žene nisu hrabre da nastave sa prijavama baš iz tog razloga što bi se nakon toga na isti način osvetili njima - naglasila je Anđela Manoilov, ćerka ubijene Sanje.

U Srbiji je, do sada, ubijeno devet žena i jedna devojčica.

Video: Vesna Stanojević o zabrinjavajućem porastu nasilja: Da li mi mislimo da je žena naše vlasništvo?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jao

    9. mart 2023 | 23:02

    DRŽAVOOOOO SRAMOTO!!!!

  • Bl@

    10. mart 2023 | 03:26

    Samo smrtna kazna. U zatvoru ce opet zivjeti na nasoj/drzavnoj grbaci.

  • ZDJB

    10. mart 2023 | 19:55

    Cemu cuvati ubice,zasto? Da ponovo ubiju? Zasto trositi novac na ubice? Smrtna kazna i sve o.k.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA