≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik menjačnice uboden sa 22 uboda nožem: Odluka o izručenju osumnjičenog na austrijskom ministru pravde

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jovan Janićijević, vlasnik menjačnice „Jole“, ubijen je 24. januara uveče u novosadskom naselju Adice, na početku Ulice Nova 34

  • 0
Jovan Janićijević Veternik Foto-kolaž: Nikola Bilić, Marko Jovanović

Ministarstvo pravde Srbije započelo je proceduru za ekstradiciju iz Austrije našim pravosudnim organima, Novosađanina Bojana Jovičića (44), osumnjičenog za ubistvo sugrađanina Jovana Janićijevića (47), vlasnika menjačnice, saznaju „Novosti“.

Molba za Jovičićevo izručenje, kako je za naš list rečeno u Ministarstvu pravde, 17. februara je dostavljena Saveznom ministarstvu pravde Austrije.

- Postupak za izručenje sprovodi se po austrijskim propisima, koji se primenjuju i na određivanje i trajanje ekstradicionog pritvora – objašnjavaju proceduru u našem resornom ministarstvu.

Pronađeno telo muškarca u Veterniku Veternik ubistvo Foto: Nikola Bilić

- Konačnu odluku o izručenju Bojana Jovičića Srbiji, donosi Savezni ministar pravde Austrije.

Ovaj četrdesetčetvorogodišnji Novosađanin, uhapšen je 1. februara u Austriji, po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisali nadeležni iz Srbije. Posle sedmodnevne potere, njega su prvog dana februara uveče, na granici Nemačke i Austrije uhapsili pripadnici novosadske policije i Uprave kriminilastičke policije, SBPOK, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, policijom Austrije i nemačke i njihovim oficirom za vezu u Srbiji, Odmah mu je, kako saznajemo u austrijskom gradu Salzburgu, određen ekstradicioni pritvor.

Jovan Janićijević, vlasnik menjačnice „Jole“, ubijen je 24. januara uveče u novosadskom naselju Adice, na početku Ulice Nova 34. Njegovo beživotno telo, pronašli su slučajni prolaznici, iako je bilo „sakriveno“ iza automobila.


Video: Sumnja se da je ubijen: Pronađeno beživotno telo muškarca na ulici u Veterniku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA