Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovo je najveća misterija ubistva Ranka Eskobara

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prema informacijama koje posedujemo, ubistvo je naručio "kavački" klan, ali se ne zna ime osobe koja je to uradila, Radošević je inače bio označen kao visoko pozicionirani pripadnik "škaljarskog" klana

  • 3
Pucnjava na pumpi Knez Petrol Rušanj ubijeni Ranko Radošević Eskobar Foto-montaža: Nikola Anđić, MUP Srbije

Ranko Radošević (54) zvani Eskobar likvidiran je 9. marta u kafiću na pumpi u Rušnju, a osumnjičeni za njegovo ubistvo Stefan Z. (28) i Luka V. (26), kao i maloletnica (17), uhapšeni su 48 sati kasnije u štek stanu na Novom Beogradu, a ono što je najveća misterija ove mafijaške egzekucije je - ko je naručilac.

"Više dokaza ukazuje na to da su uhapšeni izvršili delo koje im se stavlja na teret. Prilikom hapšenja u stanu je pronađen pištolj koji je na veštačenju, potom osumnjičenu dvojicu su snimile kamere kako se udaljavaju sa mesta zločina, prilikom čega je jednom od njih spala maska te je lako identifikovan. Zatim, nađen je automobil "golf 4" za koji se sumnja da su oni zapalili, a koji su kako se veruje koristili da bi pobegli dalje od mesta zločina, zatim nađeno je 13 poruka u telefonu koje su razmenili sa Radoševićem, u kojima su dogovarali prodaju automobila, a uzet je i DNK iz lokala u kojem je ubijen. Maloletnici je određen pritvor 30 dana, a na teret joj se stavlja teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, i promet oružja i eksplozivnih materija. Prema informacijama koje posedujemo, ubistvo je naručio "kavački" klan, ali se ne zna ime osobe koja je to uradila, Radošević je inače bio označen kao visoko pozicionirani pripadnik "škaljarskog" klana", rekao nam je sagovornik iz istrage.

Stefan i Luka će biti saslušani danas u Višem javnom tužilaštvu, a kako se navodi ključni svedok u ovom slučaju bi upravo mogla biti maloletnica (17).

Stefan Z., Eskobar Foto: Facebook, Stefan Z.

"Ona je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u Odeljenju za maloletnike, jer postoji sumnja da je pomagala oko likvidacije i da je znala šta se sve planira. Njen iskaz biće ključan za ovo ubistvo. Dakle, ona je, ukoliko se dokažu sumnje, bila upućena u to kako se planirao zločin, koliko dugo, kako su našli stan, oružje... i na kraju ono ključno, ko je naručilac ubistva. Prema saznanjima iz istrage, njih su angažovali "kavčani", a ubijeni Radošević je bio pripadnik "škaljarskog" klana", rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Podsetimo, osumnjičeni za ubistvo, sudeći prema snimku hapšenja, bili su veoma opušteni, policija ih je našla u "kućnom" izdanju. Prema snimku koji je objavio MUP, reč je o "stanu na dan" na Novom Beogradu, a kako se vidi, pištolj se nalazi među grickalicama. Jedan osumnjičeni je bio u vešu.

Inače, u Radoševića je ubica sa kapuljačom na glavi i hiruškom maskom preko usta i nosa ispalio sedam hitaca od kojih 5 u telo i dva u glavu. Tek kada je bio siguran da je obavio posao, sa saučesnikom je izašao iz lokala.


Prema rečima našeg sagovornika iz istrage ovog slučaja, unapred su ugovorili sastanak sa Rankom Radoševićem (54) i tako osigurali "laku metu".

"Prema saznanjima iz istrage, oni su zvali Ranka i ponudili mu kola na prodaju, obzirom da on ima auto plac. Sa njim su razmenili 13 poruka. Sastanak je bio zakazan u vreme kada su ušli u kafić i upucali ga", rekao nam je sagovornik iz istrage.

Ko je bio Eskobar

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar, koji je ubijen na pumpi u Rušnju, kako Telegraf saznaje, navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Bavio se švercom kokaina i skanka.

Dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

Video: Snimak hapšenja osumnjičenih za ubistvo Ranka Eskobara u Rušnju: S njima u šteku bila i tinejdžerka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    13. mart 2023 | 10:44

    Чист аматеризам, спала маска, задржали мобилни апарат и сим картицу, држали пиштољ уз себе ... Тупан и Глупан 🙂

  • Cv

    13. mart 2023 | 08:39

    Branilac Katančevic jel?

  • Veteran

    13. mart 2023 | 09:40

    Pa teško da će se doći do naručioca, mnogo teško, i do sad je samo nagadjanje a 61 ubistvo,..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA