≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Vidim sebe kao najglupljeg mogućeg magarca": Hrvatin na sudu o zlodelima, klanu, sporazumu i teškoj bolesti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na Miljkovićevo pitanje kako posmatra sebe posle 15 godina zatvora, odgovorio je da se vidi "kao najglupljeg mogućeg magarca" i da nije trebalo da dovede sebe u situaciju da ga ispituje Miljković i svi ostali

  • 0
Belivuk i Miljković Specijalni sud Foto: Marko Jovanović, Pink

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin je na današnjem suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića završio svoje izglaganje, a potom odgovarao na pitanja sudije, tužilaca, advokata i optuženog Marka Miljkovića. Između ostalog, on je govorio o tome zbog čega je odlučio da sklopi sporazum sa tužilaštvom.

Hrvatin je prvi koji je sklopio sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i u zamenu za informacije dobio kaznu od 15 godina zatvora.

Dok je odgovarao na pitanja optuženog Marka Miljkovića, Hrvatin je potvrdio da je pre hapšenja bio sa suprugom i detetom u parku i da je primetio sumnjive osobe. Rekao je da su ga "vidno pratili", te da se najpre sklonio na nekoliko dana, ali da su porodica i životne okolnosti prevagnule, te da je "odlučio da se ne sklanja, a mogao je".

Hrvatin je rekao da se posle hapšenja Belivuka i Miljkovića bojao da bi i on mogao da bude uhapšen jer je "znao šta je radio".

Na pitanje Miljkovića od čega boluje, Hrvatin je odgovorio da je imao operaciju karcinoma štitne žlezde i limfnih žlezda i da je još u procesu izlečenja. I to je, između ostalog, bio razlog da potpiše sporazum sa tužilaštvom.

- Policajci su mi tokom hapšenja rekli da je u pitanju odeljenje za ubistva, da se sumnja da sam ja u grupi i konkretno za Gorana Veličkovića. Inspektor mi je pokazao snimke Gorana i mene i glasovnu poruku sa "Skaja" koju sam poslao za Lazara Vukićevića. Slike sa "Skaja" mi nije pokazivao - rekao je Hrvatin.

Na Miljkovićevo pitanje kako posmatra sebe posle 15 godina zatvora, odgovorio je da se vidi "kao najglupljeg mogućeg magarca" i da nije trebalo da dovede sebe u situaciju da ga ispituje Miljković i svi ostali.

- Nijedan tužilac mi nije rekao da mi neće dati pritvor ako sarađujem. Ja sam prvi potpisao i iz bezbednosnih razloga je odlučeno da ne idem u pritvor. U SBPOK me nisu snimali, ja nisam video kamere. Nije ni bilo potrebe da snimaju, ja sam posle pet minuta odlučio da sarađujem - objasnio je okrivljeni saradnik.

On je rekao  da nema odgovor na Miljkovićevo pitanje zašto se nakon ubistva navijača Bojana Majića sve vreme bavio ćutanjem, a sada je odlučio da progovori i dodao da je bilo više razloga da prizna izvršenje krivičnih dela.

- Pratio sam celu situaciju jer ja nisam bio uhapšen odmah, ali razlog je bio opstanak i zdravstveni problem. Ja sam uhapšen 10 dana posle operacije. Motiv je bila i moja supruga koja je trudna. Kako se nastavlja postupak, nadam se da će motiv da bude nešto moralnije. Ja sam radio loše stvari, ali nisam loš čovek - rekao je Hrvatin.

Hrvatin je takođe, na Miljkovićevo pitanje da li je "iskren i ispravan ili neiskren i psihopata" odgovorio da se "u ovom slučaju smatra iskrenim i ispravnim čovekom".

Video: Marice dovezle članove klana na nastavak suđenja: Hrvatin nastavlja svedočenje o jezivim zločinima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA