≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Kako nisi primetio da Draganić nema 2 prsta?": Miljković "peca" sve nelogičnosti u izjavama svedoka saradnika

Vreme čitanja: oko 4 min.

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin potpisao je sporazum sa tužilaštvom, a prvi optuženi koji mu postavlja pitanja je Marko Miljković

  • 0
Specijalni sud Marko Miljković Foto-montaža: Marko Jovanović, Printskrin: TV Pink

Suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka u fazi je unakrsnog ispitivanja okrivljenog saradnika Bojana Hrvatina, a prvi optuženi koji ga ispituje je Marko Miljković. Miljković Hrvatinu pitanja postavlja na poslednja tri ročišta, a svaku priliku koristi da diskredituje njegovo svedočenje.

Miljković je Hrvatina ispitivao o njegovom procesu izlečenja od karcinoma i pokušao da implicira da Hrvatin zbog bolesti ne može da prati suski proces, na šta je Hrvatin odgovorio da može da prati i da "bolest ne utiče na njegovu psihu".

Miljković je potom tvrdio da Hrvatin ima svesku sa informacijama koje iznosi, a koja mu je data. On je najpre pitao Hrvatina odakle mu sveska koju je imao kod sebe kada je davao izjavu u SBPOK.

- To je opaska i ja ću da odgovorim opaskom. Ne postoji nikakva sveska. Nisam čitao ni iz kakve sveske. To je moj konačan odgovor - rekao je Hrvatin i dodao da nije imao svesku ni kada je u tužilaštvu davao izjavu u svojstvu osumnjičenog.

Na pitanje da li je ikada imao neku svesku, Hrvatin je odgovorio da je imao obavezu da napiše ono što je rekao u tužilaštvu, kao i saznanja o krivičnim delima koja ima, ali ih nije ispričao pred tužiocem. Na Miljkovićevo pitanje gde je kupio svesku i ko mu je tu svesku doneo, Hrvatin je odgovorio da je kupio u knjižari i da ju je "doneo Pera Mitić".

"Nisu ti lepo tužioci smislili priču"

Na ročištu održanom u utorak Miljković je Hrvatina ispitivao o namamljivanju Gorana Veličkovića, kog je Hrvatin namamio pričom da ga vode da kupi oružje. Hrvatin je ispričao da je Nebojša Janković fizički glumio Matorog, osobu s kojim se Veličković dogovarao oko oružja, a iza čijeg je identiteta u porukama stajao Miljković, i da je on Veličkovića uhvatio za ruke kako bi ga onesposobio.

- Koje je poenta da bivši robijaš viče policija? - pitao je Miljković.

Hrvatin je odgovorio da je taj povih bio samo šifra da bi izašli oni koji su bili skriveni u kukuruzu

- Što bi se bivši robijaš predstavljao kao policajac? Nisu ti tužioci lepo smislili priču - rekao je Miljković kroz smeh.

On je ranije takođe imao opasku da "tužioci Hrvatina nije naučilo definiciji organizovane kriminalne grupe, kao što su naučili Lalića".

"U pritvoru je dve godine zbog tvoje reči"

Na današnjem ročištu Miljković je Hrvatinu lovio svaku grešku i lapsus kakobi ga diskreditovao.

Kako Hrvatin nije znao kako je ko od pripadnika grupe bio obučen na dan otmice Nikole Mitića, Miljković ga je u pitao kako mu je u sećanju ostao Aleksa Stošić, a Hrvatin mu je odgovorio da mu je to "bilo upečatljivo jer je Stošić došao u japankama".

- Kako ti nije bilo upečatljivo da Stošić nije bio sa tobom? Čiju si izjavu čitao, pa si se prisetio da nije bio s tobom? - upitao je Miljković.

Hrvatin je odgovoruo da je slušao i kada je izjavu davao okrivljeni saradnik Srđan Lalić, ali da se pre svega te činjenice prisetio dok je čitao svoju izjavu i istakao da je Stošić "u prvom delu bio u automobilu, a posle nije", na šta je Miljković rekao da je "nebuloza da se setio da Stošić nije bio tu čitajući svoju izjavu".

Miljković je takođe istakao da je Hrvatin promenio iskaz i rekao da Nemanja Đurić ipak nije bilo u pratnji tokom otmice i ubistva Gorana Veličkovića, da je "Đurić dve godine u pritvoru zbog njegove reči".

- Vidiš, moja izjava je za dobro jednog od optuženih. Imao sam vremena da se prisetim, zato sam došao ovde da govorim istinu. Ovo mi je sada prioritet u životu. Meni je taj ručak pravio problem. Znao sam da se Nemanja Đurić pojavio na ručku, pa sam ga ubacio u akciju. Ja sam to prepravio i u svojoj pisanoj izjavi i već sam Đurića isključio iz toga - odgovorio je Hrvatin.

"Šta kada bih rekao da Draganić nema dva prsta?"

Miljković je Hrvatina takođe detaljno ispitivao o tome na koji način je pomagao Vladu Draganiću da ubacuje ostatke tela u mašinu za mlevenje mesa, kojim rukom je to Draganić radio, kao i na koji način su zajedno sklapali mašinu.

- Ja sam stajao sa leve strane mašine, iza mi je prostorija, a Draganić je do zida. Ja levom rukom pridržavam korito, a on vadi desnom rukom meso i ubacuje u mašinu - odgovorio je Hrvatin.

Na pitanje da li je primetio da Draganić ima neko oštećenje na levoj ili desnoj ruci i koliko ima prstiju, Hrvatin je rekao da nije obraćao pažnju.

- A kada bih ti rekao da Draganić nema dva prsta na levoj ruci? Kako nisi video? - pitao je Miljković, a okrivljeni saradnik je ponovio da nije obraćao pažnju.

Miljković je takođe istakao da je Hrvatin govorio o tome da je mašina sečena kako bi mogla da bude uneta u skrivenu prostoriju, a potom zavarena i istakao da je okrivljeni saradnik tek nakon gledanja policijske foto dokumentacije počeo da govorio da je mašina zavarena po sredini, a da to pre toga nije spominjao.

S obzirom na to da je Hrvatin govorio i o cevima koje su se nalazile u skrivenoj prostoriji kuće strave u Ritopeku i istakao da mu je Vlade Draganić objasnio da su u pitanju cevi koje su služile za ventilaciju kada je prostorija imala ulogu bašte marihuane, Miljiković je upitao zašto onda nisu palili ventilaciju kada su ispirali prostoriju sonom kiselinom, ali Hrvatin je rekao da "nema odgovor na to pitanje".

Video: Pripadnici kriminalne grupe Belivuk-Miljković dovedeni u Specijalni sud

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA