≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saslušan sudija Prekršajnog suda u Loznici i njegova supruga: Odgovaraće za 4 krivična dela

Vreme čitanja: oko 2 min.

Troje osumnjičenih je priznalo izvršenje krivičnog dela i prema njima je ukinuto zadržavanje

  • 1
Policija Foto: Milena Đorđević

U Tužilaštvu za organizovani kriminal završena su saslušanja osumnjičenog sudije Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) Zorana Mitrovića, službenice tog suda Slavice Stepanović, kao i Bojana Simeunovića, Zorice Mitrović. (supruge sudije Zorana Mitrovića), Dušana Nikolića i Živorada Petrovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita, davanje mita, krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo falsifikovanje isprava.

Troje osumnjičenih je priznalo izvršenje krivičnog dela i prema njima je ukinuto zadržavanje, dok je u odnosu na preostalo troje (osumnjičenih sudiju Zorana Mitrovića, Zoricu Mitrović i Živorada Petrovića) tužilac za organizovani kriminal predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na ova lica odredi pritvor.

Podsetimo, oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka. Danas su im lisice na ruke stavili pripadnici BIA i Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita, davanje mita, krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo falsifikovanje isprava.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih šest osumnjičenih. Visoki savet sudstva je juče popodne održao sednicu na kojoj je sudiji  skinut imunitet., nakon čega je zajedno sa ostalim osumnjičenim licima lišen slobode. Naime, osumnjičeni sudija se tereti da je u periodu od 24. marta 2022. do 9. decembra 2022. godine u dva navrata primio mito od osumnjičenih Bojana Simeunovića i Dušana Nikolića, dok se Zorica Mitrović tereti da je svom suprugu Z. M. pomogla u primanju mita. Osumnjičeni Z. M. se takođe tereti da je falsifikovao ispravu odnosno zapisnik o saslušanju osumnjičenog lica (koje nije ni bilo prisutno) u prekršajnom postupku zajedno sa svojom daktilografkinjom Slavicom Stepanović na šta ga je podstakao osumnjičeni Ž. P. čime je osumnjičeni sudija Z. M. zloupotrebio službeni položaj.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Video: Zavirite u korumpirani raskoš: Uhapšen načelnik saobraćajne policije jer je sagradio vilu od zlata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA