≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sin pretukao Veselina Vukovića, bivšeg selektora rukometne reprezentacije Srbije: Pisana mu krivična prijava

Vreme čitanja: oko 3 min.

Napad se dogodio ispred Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj ulici

  • 2
Veselin Vuković Foto: MN Press/Marko Metlas

Veselina Vukovića (65) bivšeg selektor rukometne reprezentacije Srbije pretukao je sin P.V. (35), saznaje "Telegraf.rs".

Njemu je pisana krivična prijava za nasilje u porodici.

Istragu vodi Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Napad se dogodio u sredu ispred Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj ulici.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, Vuković je odbio lekarsku pomoć.

Karijera

U svojoj karijeri je uspeo da osvoji i zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1984. godine, kao i Svetsko prvenstvo dve godine kasnije.

Kao selektor reprezentacije Srbije, uspeo je da se domogne srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u rukometu 2012. godine, koje je i održano u Beogradu.

Kao igrač je uspeo da uzme dve titule prvaka Evrope 1985. i 1986. godine

Demanti advokata Veselina Vukovića

"Dana 15. 03. 2023. objavili ste tekst o događaju koji se desio u Drajzerovoj ulici u Beogradu, a u kome je navodno napadnut Veselin Vuković, a da je napadač njegov sin.

U navedenom tekstu između ostalog navedeno je da je dana 13. 03. 2023. u Drajzerovoj ulici u Beogradu došlo do verbalnog kontakta, a zatim i do fizičkog sukoba u kom sukobu je sin P. V. pretukao oca, poznatog rukometaša Veselina Vukovića, te da je Veselin Vuković nakon incidenta odbio pruženu lekarsku pomoć.

Ova informacija je nepotpuna i samo delimično istinita.

Delimično je istinita i to u delu da su se imenovana lica zaista kritičnog dana nalazila u ul. Drajzerova u Beogradu. Tačno je da je došlo i do verbalnog sukoba i bezazlenog gurkanja.

Sve ostalo, a vezano za nasilničko ponašanje aktera, jeste neistina.

Neistina je da je sin P. V.zadao udarce ocu Veselinu. Otac Veselin nije zadobio bilo kakve telesne povrede niti primio bilo kakav udarac od svog sina kritične prilike.

Neistina je da je vozilo hitne pomoći bilo na licu mesta, ono nije ni zvano iz prostog razloga što povređenih u ovom događaju nije ni bilo. Sledstveno neistina je da je odbijena medicinska pomoć, s obzirom na to da nikakva medicinska pomoć nije ni zatražena, a samim tim nije ni pružena od bilo koga.

Da se incident dogodio jedini koji su imali saznanja o njemu su RMUP PU Beograd i ovlašćeni javni tužilac, i niko drugi.

Da nije bilo povreda mogu da potvrde ovlašćeni radnici MUP PU Savski Venac koji su od aktera događaja odmah nakon incidenta uzeli izjave, pa se sigurno sećaju da li je bilo ko od saslušanih lica imao telesne povrede ili se žalio da je povređen. Uostalom da je bilo vidljivih povreda, ovlašćeni radnici MUP su po zakonu bili dužni da ih zapisnički i konstatuju.

Ovakvim neistinitim izveštavanjem i iznošenjem neproverenih informacija porodici Vuković, a naročito Veselinu Vukoviću i njegovom sinu je povređena čast i poljuljan ugled koji ova porodica uživa u gradu Šapcu. Veselin Vuković je poznat širom Srbije, ne samo kao rukometaš i član čuvene ekipe "vanzemaljaca iz Šapca", već i kao nekadašnji uspešni selektor muške rukometne reprezentacije Srbije. Njemu kao uglednom i časnom sportisti, ocu i suprugu, poštovanom i cenjenom članu društva smeta da se putem sredstava javnog informisanja iznose neistine informacije u vezi sa njegovom porodicom. Da se pisalo nešto o njemu samom, on zasigurno ne bi reagovao, pa makar to bila i neistina, ali ovim tekstom narušen je ugled više članova njegove porodice i on to ne može i ne želi da dozvoli", stoji u demantiju koji potpisuje advokat Miloš Mucić.

(Telegaraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    17. mart 2023 | 17:59

    Тугоооооо Шта смо дочекали

  • #

    17. mart 2023 | 16:07

    ko je isao na kluniku otac ili sin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA