Vreme čitanja: oko 1 min.

Razmislite dvaput pre no što nešto kupite "na crno": 160.000 psihoaktivnih tableta otkriveno u autu na Horgošu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, prilikom pregleda automobila "volvo" kojim su dvojica srskih državljana, starih 51 i 50 godina, putovala ka Nemačkoj

  • 0
Zaplena lekova sedativa Foto: Uprava Carina RS

Carinici su u nedelju na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja oko 161.000 psihoaktivnih tableta, sakrivenih u gotovo svim fabričkim šupljinama jednog automobila.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carine, prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, prilikom pregleda automobila "volvo" domaćih registarskih oznaka, kojim su dvojica srskih državljana, starih 51 i 50 godina, putovala ka Nemačkoj, prenosi Tanjug.

Prvo su otkriveni blisteri psihoaktivnih tableta "bensedin", "belbien", "bromazepam" i "lorazepam" ispod tapacirunga suvozačkih vrata, a daljim pregledom utvrđeno je da su istim sadržajem ispunjene i šupljine zadnjih vrata i vrata prtljažnika, zatim su tablete pronađene u instrument tabli, kao i ispod zadnjeg sedišta.

- Lekovima za smirenje bila su ispunjena suvozačeva, zadnja i vrata prtljažnika, a bilo ih je i u čitavoj instrument tabli, kao i ispod zadnjeg sedišta. Zato: uvek razmislite dvaput pre nego što nešto kupite ''na crno'', a naročito ako se radi o lekovima, jer krijumčare zanima samo zarada, a ne i štetne posledice koje ''njihova roba'' može imati na vas... - poručuju iz Uprave carina.

Dvojicu putnika, zajedno sa otkrivenim psihoaktivnim tabletama i automobilom, preuzeli su u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA