≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Rekonstrukcija nesreće na Dunavu kada se prevrnuo čamac sa četiri druga: Mane jedini doplivao do kopna

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Bili smo gore kod Višnjice i sedeli, pili... Krenemo kući za Beograd, prekrije nas talas i okrene nas", kaže Mane

  • 7

Dan četvrti je od kada niko ne zna gde su nestala trojica najboljih prijatelja - Miloš, Milan i Nenad. Sa njima je u čamcu, te subote 18. marta, bio i Mane kada je talas oborio plovilo na svega kilometar od Pančevačkog mosta. Jedino je on uspeo da dopliva do kopna i tu zatraži pomoć.

Mane Knežević (37) je oko 23.30 sati primljen u Urgentni centar gde je nakon pregleda otpušten. Koliko može učestvuje u potrazi za trojicom muškaraca.

Istraga

Knežević je policiji je rekao da su tog dana bili u Višnjici gde su "malo pili i družili se". Oko 21 ukrcali su se u čamac "Tri princeze" i krenuli put svojih domova gde su ih čekale supruge i deca. Plovilo je bilo u vlasništvu Miloša koji ga je to veče i vozio.

Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Košava

Te subote toliko je bila jaka košava da gotovo na Dunavu ni jedno plovilo nije bilo. Ipak, Miloš se sa drugovima usudio da krenu kući. Prema Manetovim rečima, samo je u jednom trenutku jedan talas podigao čamac, a drugi ga poklopio.

Kako smo saznali, uspeo je hrabri Mane da se dočepa daske i da sa njom dopliva do kopna u blizini konobe Renata Grbića. Prošao je kroz močvaru, šiblje i prativši ulično svetlo došao do kuće Jasmine M. Kako je bila otključana ušao je u nju.

Pomoć

"U tom trentuku sam se popela na treći sprat, tu mi živi sin koji ima blizance. Sišla sam dole i videla sam muškarca u dnevnoj sobi, pod jorganom. Bila sam u šoku. Skamenila sam se. Nisam videla da je mokar... Popela sam se kod sina da tražim pomoć, jer sam se uplašila za život. Nismo znali o kome je reč, pa smo ga izveli napolje. Vratila sam se u kuću, videla vodu, onda smo povezali sa pričom koja je bila na vestima. Uveli smo ga nazad unutra, bio je sav izgreban. Onda je došla policija, dao je odmah svoje ime i prezime, dao podatke drugova, a potom su ga odvezli u Urgentni centar", rekla je Jasmina za naš portal.

Inače, kuća kod koje je Mane isplivao je poslednja u nizu i jedino je još tuda mogao da prođe i izađe na obalu. Da je otišao još nizvodno, ne bi imao kuda da prođe.


"Bili smo gore kod Višnjice i sedeli, pili... Krenemo kući za Beograd, prekrije nas talas i okrene nas. Samo sam ja došao plivajući dovde..." rekao je Mane Jasmininom sinu.

Renato

Renato Grbić u ponedeljak je ,za naš portal, ispriča više detalja o tragediji koja je potresla Srbiju.

- U subotu uveče nisam bio na konobi, ali su mi odmah javili šta se dogodilo. Već za nekoliko minuta ovde je bilo oko 30 policajaca. Sećam se da je to veče jako duvala košava, pa je policija juče nastavila potragu. I ja sam se uključio sa bratom i dva čamca. Iz Pančeva su krenuli prijatelji i drugari nestalih mladića. Sreli smo se na pola puta, ali bez uspeha. Momak koji je preživeo bio je u nedelju sa rečnom policijom i pokazivao gde su bili i kako su se prevrnuli. Mane se spasio tako što je našao dasku sa stiroporom i pomoću nje plivao. Probio se kroz šumu i rastinje i preko nasipa ušao u jednu kuću i zatražio pomoć- kaže Renato.

Renato Grbić Milena Djordjevic

Prema njegovim rečima greška mladića je što su kasno krenuli, a tog dana bila je jaka košava.

- Možda i zbog neiskustva krenuli su prema novobeogradskoj strani gde ih je u jednom trenutku jedan talas digao, a drugi ih potopio. To je bilo neminovno za prevrtanje čamaca. Toliko sam dugo na reci da se ne bi usudio na onoj košavi da isplovim. Da su išli ovom obalom i pored nje ništa se ne bi desilo. I da su se prevrnuli, par metara od obale brzo bi doplivali. Da se uhvate za neko granje i da se spasu . Ovako su krenuli na suprotnu stranu po najvećem nevremenu. Najveći udar košave je upravo ispod Pančevačkog mosta- pojašnjava Renato.

Potraga

Inače, potraga za Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem (36) nastavlja se i danas. Sem Manetovog ranca i delova čamca ništa više nije na nađeno.

Porodice nestalih mole da se što više ljudi uključi u potragu.

Supruga nestalog Miloša juče je zamolila da se javi čovek koji ima dobra sonar kako bi bar videli gde se u Dunavu nalazi čamac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Recna vucica

    22. mart 2023 | 09:01

    Ko je ikad seo u 3 princee zna kakav je to krs od camca...i taj je vlasnik sigurno to znao pa su ipak pijani po tom vremenu izasli u tom krsu na dunav...strasno...

  • As

    22. mart 2023 | 12:59

    Znaci policija nema krsten sonar?? Gde mi zivimo

  • robaizkine.com

    22. mart 2023 | 11:14

    Prosto neverovatno kako je momak uspeo da ispliva iz takvih uslova! Nazalost za ostale, 3 princeze je stvarno los camac plus uslovi te veceri....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA