≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrivamo: Saslušana manekenka koja je prijavila Egića za silovanje, dobila status posebno osetljivog svedoka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Egiću je pritvor određen po tri osnova - opasnost od bekstva, uticaj na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Egić je satima iznosio svoju odbranu

  • 2

Mlada manekenka koji je, početkom marta prijavila, Srđana Egića za silovanje saslušana je u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, saznaje "Telegraf.rs". Ona ima status posebno osetljivog svedoka.

Egiću je pritvor određen po tri osnova - opasnost od bekstva, uticaj na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Egić je satima iznosio svoju odbranu.

Podsećanja radi, devojka (21) 9. marta otišla je u policijsku stanicu i prijavila Srđana Egića.

- Ona tvrdi da ju je pozvao i njegov stan, a da je ona pristala jer ju je ubedio da su svi lokali puni zbog Dana žena. Već nakon nekoliko minuta nasrnuo je na nju pod izgovorom da vode ljubav. Ona ga je odbila, ali on nije odustao te ju je silovao. Devojka je rekla da je uspela da pobegne iz stana i od prolaznika tražila pomoć- kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Odbrana

O ovom slučaju oglasio se njegov advokat Goran Karadarević:

- Zamolio bih javnost, pre svega sredstva javnog informisanja da ne kršimo pretpostavku nevinosti moga klijenta. Ovo su osnovne odredbe Zakonika o krivičnom postupku i obavezuju sve da se pridržavaju ovog načela, u smislu obaveze suzdržavanja da se u javnosti na ovaj način povređuju prava osumnjičenog. Dakle sačekajmo rezultate barem prikupljanja dokaza pre nego što naškodimo časti i ugledu neke ličnosti. Ovo su osetljivi predmeti, gde se često i javnost isključuje iz postupka- rekao je advokat Karadarević.

Inače, Egić je diplomirani politikolog za međunarodne odnose, magistar i doktor ekonomskih nauka. Otac je dvoje dece.

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krlja

    24. mart 2023 | 17:17

    I Lecic je optuzen...pa su ga razvlacili po portalima,sudu i policiji...ispostavilo se da je laz sve bila...

  • Lord

    25. mart 2023 | 08:54

    Znam coveka,sumnjam da je uradio to. Ako jeste,teska robija,ali mislim da mu namestaju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA