Vreme čitanja: oko 1 min.

Hapšenje u Kraljevu: Ispleli mrežu za proneveru, 2 godine uzimali novac na ovu foru, ukrali više od 3 miliona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.159.082 dinara za koliko su i oštetili platnu instituciju

  • 0
Policija, hapšenje, lisice Foto: Marko Jovanović

D. S. (37) odgovorno lice agencije „Tajm Horizont“ Rača, Đ. S. (34) zaposlena u toj agenciji, kao i V. N. (25) bivši radnik agencije uhapsili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, zbog sumnje da su izvršile krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Sumnja se da su D. S. i Đ. S. od oktobra 2018. do decembra 2020. godine, novac fizičkih lica - korisnika platnih usluga agencije „Tajm Horizont“ primljen na ime pruženih platnih usluga, suprotno Ugovoru o poslovno - tehničkoj saradnji zaključenim sa jednom platnom institucijom, prebacivali na svoje račune, podizali i zadržavali za sebe.

Kako se sumnja, oni su davali i usmene naloge V. N. da novac prebacuje na svoj lični račun, koji je zatim ona podizala i vraćala D. S. i Đ. S. Na taj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.159.082 dinara za koliko su i oštetili platnu instituciju. Osumnjičenom D. S. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su Đ. S. i V. N. sprovedene u tužilaštvo.

Video: Zavirite u korumpirani raskoš: Uhapšen načelnik saobraćajne policije jer je sagradio vilu od zlata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA