≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Određeno zadržavanje trojki osumnjičenoj za prevaru: Doveli u zabludu javnog beležnika

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rešenje o zadržavanju do 48 časova osumnjičenih M. L. D. Đ. i M. B. doneto je zbog sumnje da su pomogli okrivljenom D. B. u prevari

  • 0
Zatvorenici Foto: Milena Đorđević

Po nalogu zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, od strane Drugog odeljenja Uprave kriminalističke policije doneto je rešenje o zadržavanju do 48 časova osumnjičenih M. L. D. Đ. i M. B. zbog sumnje da su pomogli okrivljenom D. B. u činjenju krivičnog dela prevara, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Naime, ovo tužilaštvo je 12. septembra prošle godine Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo optužnicu protiv okrivljenih D. B. i S. Đ. zbog opravdane sumnje da je okrivljeni D. B. učinio krivično delo prevara i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, a S. Đ. krivično delo prevara, na taj način što je okrivljeni D. B. lažnim prikazivanjem činjenica da je ovlašćen od strane oštećene I. V. da u njeno ime proda kuću u njenom vlasništvu i primi kupoprodajnu cenu doveo u zabludu ovlašćene predstavnike oštećenog privrednog društva da mu na ime depozita i kupoprodajne cene isplate iznos od 1.100.000,00 evra, dok mu je okrivljena S. Đ. pomogla u izvršenju krivičnog dela na taj način što ga je predstavila oštećenoj I. V. kao uspešnog agenta za promet nepokretnosti.

U toku istrage protiv D. B. i S. Đ. kao i nakon njihovog optuženja, tužilaštvo je u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova nastavilo rad na ovom predmetu radi pronalaska eventualnih saučesnika u izvršenju krivičnog dela. Operativnim radom došlo se do saznanja da su okrivljenima u izvršenju krivičnog dela pomogli M. L. D. Đ. i M.B. na taj način što su, prema navodima krivične prijave, zaposlene u kancelariji javnog beležnika doveli u zabludu da overe falsifikovana punomoćja navodno data od strane oštećene I. V. koristeći njenu ličnu kartu, te su tako overena punomoćja potom predali okrivljenom D. B. koji ih je nakon toga upotrebio.

Tužilaštvo je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. L, D. Đ. i M. B. zbog krivičnog dela prevara. Osumnjičeni su istog dana saslušani u prostorijama tužilaštva u prisustvu branilaca. Tom prilikom osumnjičeni M. L. i D. Đ. su izneli odbranu i negirali izvršenje krivičnog dela koje im je stavljeno na teret, dok je osumnjičena M. B. iskoristila svoje zakonsko pravo da ništa ne izjavi. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema svim osumnjičenima odredi pritvor u trajanju od 30 dana.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati svedoke, pribaviti materijalne dokaze, narediti vršenje potrebnih veštačenja i preduzeti druge radnje potrebne za utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke.

Video: Malverzacije i pranje novca: Uhapšene tri osobe osumnjičene za zoupotrebu položaja u Kraljevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA