Vreme čitanja: oko 2 min.

Od početka godine dve nesvakidašnje pljačke u Prokuplju: Orobili salon venčanica, isprskali ga mašinskim uljem

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasnici salona venčanica kažu da nemaju nikakve informacije dokle se stiglo sa istragom i da su angažovali advokata, te da se nadaju da će policija pronaći počinioca * Krajem januara snimljen lopov koji je obio i opljačkao poslovnicu MTS-a u centru

  • 0

Ni dvadeset dana nakon nesvakidašnje pljačke salona venčanica u Prokuplju kada je, osim što su ukradene venčanice, čitav salon poliven mašinskim uljem, nema informacija iz policije da li su na tragu počinilaca. Nešto ranije opljačkana je poslovnica MTS-a u centru grada, ali ni taj slučaj nije rešen, a u prokupačkom tužilaštvu kažu za Južne vesti da još nemaju informacije da li je policija na tragu počiniocima.

Vlasnici salona venčanica kažu da nemaju nikakve informacije dokle se stiglo sa istragom i da su angažovali advokata, te da se nadaju da će policija pronaći počinioca.

Prema saznanjima Južnih vesti, postoje snimci najmanje jedne kamere automobila za koji se sumnja da je korišćen za krađu koja se dogodila početkom marta u samom centru Prokuplja i na manje od sto metara od zgrade policije.

Vlasnici salona su tada rekli da je ukradeno 39 venčanica i napravljena šteta za koju procenjuju da iznosi preko 40.000 evra.

Lopov u žutoj jakni i sa fantomkom na glavi

To nije jedina pljačka koja se dogodila u Prokuplju u prethodnom periodu, a koja je još nerazjašnjena, iako postoje snimci kamera koje su krajem januara snimile lopova koji je obio i opljačkao poslovnicu MTS-a u centru Prokuplja.

Na snimcima nadzornih kamera, snimljen je lopov koji u ranim jutarnjim satima sa crnom fantomkom na glavi prilazi poslovnici, iz ranca izvlači alat i za kratko vreme obija vrata i ulazi u objekat.

Unutrašnji snimci pokazuju lopova koji u žutoj jakni i sa rancem na leđima uzima telefone koji su bili izloženi i za nekoliko minuta napušta objekat i gubi mu se svaki trag. Na stolovima u unutrašnjosti poslovnice vidi se i nekoliko lap-topova koji nisu bili interesantni za lopova, već je samo pokupio telefone.

- Tužilaštvo je obavešteno da je došlo do obijanja prodajnog objekta MTS poslovnice u Prokuplju i protivpravnog oduzimanja većeg broja predmeta, te da je događaj kavlifikovan kao krivično delo teška krađa protiv NN lica - kažu u Tužilaštvu.

Naloženo je policiji da preduzme sve potrebne istražne i dokazne radnje radi otkrivanja počinioca ove krađe, ali i pored snimaka kamera, još nije identifikovan lopov. U MTS-u nisu bili raspoloženi da kažu kolika je šteta pričinjena, naglašavajući da su sve podatke rekli policiji i da postoje u zapisniku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA