Vreme čitanja: oko 3 min.

Kontradiktorne izjave Srebrića o ubistvu na pumpi: Lagao da ne zna Rokvića, sad tvrdi da je on ubica

Vreme čitanja: oko 3 min.

Rokvića je, kako tvrdi Srebrić, upoznao u zatvoru tokom izdržavanja kazne za razbojništvo, te su po izlasku nastavili da se druže i konzumiraju marihuanu

  • 0
Kristina Kaplanović, Miloš Srebrić Foto: Marko Jovanović, Facebook, Informer.rs

Optuženi Miloš Srebrić je danas u Višem sudu u Beogradu negirao da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke ubio radnicu benzinske pumpe Kristinu Kaplanović i ranio radnika D. S.

Srebrić je na današnjem suđenju rekao da je siguran da postoje neoborivi dokazi da je Stefan Rokvić počinio to krivično delo, dodajući da je njegov telefon tada lociran nekloliko metara od pumpe na kojoj se desilo ubistvo.

Rokvić je ranije pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora jer nije prijavio krivično delo.

Optuženi je naveo da je lagao policiju i tužilaštvo da ne poznaje Rokvića, ali je odlučio da prizna nakon što je video njegov iskaz o ovom događaju.

Kako smatra optuženi, postojao je "dogovor između policije, tužilaštva i Rokvićevog oca", za kog mediji navode da je biznismen i suprug jedne pevačice.

Rokvića je, kako tvrdi Srebrić, upoznao u zatvoru tokom izdržavanja kazne za razbojništvo, te su po izlasku nastavili da se druže i konzumiraju marihuanu.

Pri ranije datim iskazima su ostali i oštećeni otac ubijene Kaplanov, radnik pumpe D. S. koji je tada povređen, takođe ranici pumpe M. N. i K. P., kao i predstavnik oštećenog privrednog društva Naftne Industrije Srbije.

Oštećeni D. S. je ponovio svoj iskaz, navodeći da ga je napadač, koji je bio u tamnoj odeći i imao je pištolj, gurnuo i pucao u Kaplanović.

Odgovarajući na pitanja sudije, D. S. je rekao da je par godina imao policijsku pratnju jer mu je prećeno da pazi šta priča u sudu.

Sudija je zahtevala od predstavnika NIS-a da dostavi imena ljudi koji su sačinili dokument, koji je dostavljen sudu, a u kojem se navodi da tri sigurnosne kamere koje snimaju unutrašnji deo pumpe nisu snimile konkretni događaj jer nije bilo detekcije pokreta.

Sledeće ročište zakazano je za 23. maj kada će biti pregledani video snimci.

Suđenje se ponavlja

Prvom prvostepenom presudom Srebrić je bio osuđen na kaznu zatvora od 30 godina, ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i naložio Višem sudu u Beogradu da ponovi suđenje.

Istom odlukom Apelacioni sud je potvrdio deo prvostepene presude kojom je Stefan Rokvić osuđen na kaznu kućnog zatvora od godinu dana uz elektronski nadzor zbog izvršenja krivičnog dela neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca.

U obrazloženju odluke kojom je usvojena žalba Srebrićevog branioca, Apelacioni sud navodi da je bitno utvrditi kako je Srebrić bio obučen te večeri radi provere odbrane okrivljenog, kao i iskaza oštećenog D. S., koji je tom prilikom ranjen, a na kojim dokazima je u najvećem delu zasnovana prvostepena presuda.

Takođe, drugostepeni sud je ocenio da je nepotpuno utvrđeno kako je oštećeni D. S. zadobio povrede, kao i video snimci koje nisu veštačili veštaci odgovarajuće struke, kako bi se svaka sumnja u pogledu takvih činjenica bila otklonjena.

Apelacioni sud je u obrazloženju naveo da je neophodna i rekonstrukcija događaja, odnosno da se stvore uslovi kao u vreme izvršenja ovog krivičnog dela, da bi se na nesumnjiv način utvrdile pozicije svih lica koja su bila prisutna kritičnom prilikom.

Takođe je naložio da se sudski veštak izjasni o zadobijenim povredama oštećenog D. S., te da se odredi sudsko veštačenje snimaka video kamere iz spisa.

Srebrić je, kako se sumnja, 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kaplanović, kada je ranjen i D. S.

Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda i krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA