Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasilo se tužilaštvo o samoubistvu učenika (14) u Kačarevu, tražili još jedan nalaz: Danas ga sahranjuju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obdukcija je pokazala da mu je nakon pada pukla aorta

  • 1
Samoubistvo, Kačarevo Foto-Ilustracija: Nikola Tomić, Shutterstock

O slučaju samoubistva učenika S. F. (14) osmog razreda Osnovne škole u Kačarevu za Telegraf.rs Više javno tužilaštvo u Pančevu izjavilo je da čekaju analizu tkiva pokojnog na prisustvo droga i alkohola.

"Više javno tužilaštvo postupa po događaju u Osnovnoh školi "Žarko Zrenjanin" u kačarevu, te prikuplja dokaze kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti lica i okolnosti pod kojima je došlo do smrti. Po izdatim naredbama za sudskomedicinsku obdukciju beživotnog tela i analizu tkiva pokojnog na prisustvo opojnih droga i alkohola, ovo tužilaštvo još uvek nije dobilo tražene nalaze", rekli su za naš portal.

Kako je "Telegraf.rs" saznao, obdukcija je pokazala da mu je nakon pada pukla aorta.

Prema našim saznanjima, iz škole je juče oduzet snimak sa kamere koji je poslat na veštačenje. On bi, nezvanično, mogao da reši šta se zbilo pre nego što je S.F. odlučio da sebi oduzme život. U sklopu istrage iskaze će dati zaposleni iz škole, a u prisustvu roditelja i njegovi drugovi iz odeljenja.

Tragedija se, kako je rečeno za naš portal, dogodila pre dva dana oko 12.30 časova na času nemačkog jezika.

Radnik obezbeđenja je pozvao policiju.

Pomoć

Deca koja su išla u razred sa učenikom S.F. danas nisu bila na nastavi.

Zbog velike tragedije u Kačarevu, gde je pre dva dana dečak S. F. (14) presudio sebi skokom sa drugog sprata škole, javnost je i dalje u šoku.


Ministarstvo prosvete navelo je za Telegraf.rs da izražava veliko žaljenje i da porodici, prijateljima i nastavnicima nastradalog dečaka upućuje iskreno saučešće.

- Ovo je veliki gubitak za sve, zato je važno da se pruži adekvatna psihološka podrška. Škole i stručne psihološko-pedagoške službe u ovako kriznim situacijama pružaju podršku učenicima i zaposlenima u skladu skladu sa Priručnikom za postupanje u kriznim intervencijama. Ministarstvo je u komunikaciji sa školom, pruža joj podršku i prati postupanje - naveli su u odgovoru za naš portal.

Kada je reč o tragičnom događaju i okolnostima pod kojima se desio, policija sprovodi istragu.

Otac klečao pored deteta

Jedna meštanka Kačareva juče je prošla pored škole u trenutku tragedije. Navodi da se ovako nešto u tom mestu nikada nije desilo.

- Videla sam čoveka kako čuči, mislila sam da se ljudi okupljaju jer mu je pozlilo, a onda sam shvatila da je dete skočilo i da je to otac. Sve se desilo dok su deca izlazila iz škole. Direktorka je trčala toliko da je pala u školskom dvorištu - kaže meštanka za Telegraf.rs.

Ona dodaje da su dve lekarke pokušavale da reanimiraju dečaka koji je davao znake života.

- Ubrzo je stigla i Hitna pomoć iz Pančeva, ali su nedugo nakon dolaska rekli da je dete preminulo. Ovo je zaista velika tragedija, šok je bio i za decu u učionici, ali i za decu koja su izlazila iz škole i videla šta se desilo. Oni su bili kao izgubljeni - kaže.

Danas sahrana

Dečak S F samoubistvo škola Žarko Zrenjanin Kačarevo umrlica Foto: Društvene mreže

S. F. 814) sahranjen je danas u 13 časova na lokalnom groblju.

Video: Kačarevo zavijeno u crno: Mesto gde je dečak (14) presudio sebi skokom sa drugog sprata škole

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    31. mart 2023 | 16:24

    Komentar. Kakav komentar da čovek ostavi. Ćutimo bar danas kada ga roditelji ispraćaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA