Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaplenjeni dijamanti i dukati na prelazu Vrška čuka: Nemac penzioner ih krio u automobilu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored toga, među garderobom je pronađeno i šest zlatnika od kojih su četiri sa početka HH veka iz 1913. i 1915. godine, kao i jedna zlatna pločica

  • 0
Zaplena dijamanti i zlato Foto: Uprava carina RS

Carinici su na graničnom prelazu Vrška čuka, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili 13 dijamanata, šest dukata i jednu zlatnu pločicu, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je, kako se navodi, otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje, izdvojen automobil stranih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Bugarskoj sam putovao 65-godišnji penzioner.

Mada je rekao da nema ništa da prijavi, carinici su u njegovoj torbi pronašli razne neprijavljene dragocenosti, među kojima i kutijicu sa 10 belih i tri crna dijamanta.

Pored toga, među garderobom je pronađeno i šest zlatnika od kojih su četiri sa početka HH veka iz 1913. i 1915. godine, kao i jedna zlatna pločica.

- Podsećamo putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i da tako izbegnu potencijalni rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete. To se odnosi kako na lični nakit koji putnici nose na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića - zaključuje se u saopštenju Uprave carina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA