≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tužilaštvo nastavlja istragu u slučaju zlostavljane devojčice iz Mirijeva: Ko bi sve mogao da bude pod lupom?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istražuje se ko je bio u stanu sa Pašajlićem dok se krio, kao i da li su mu pomogli na bilo koji način da se skriva od policije

  • 1
Uroš Pašajlić, Nasilje u porodici, Zvezdara, Mirijevo Foto-Ilustracija: Nikola Tomić, Shutterstock, Ustupljena fotografij

Prvo osnovno tužilaštvo nastavlja istragu u slučaju devojčice (8), koju je otac Uroš Pašajlić, kako se sumnja, držao zatočenu u stanu u Zvezdari.

Kako nezvanično saznanje Telegraf.rs, pod lupom će se naći ne samo osumnjičeni za zlostavljanje deteta, već i svi koji su mu možda bili saučesnici u zločinu, a biće istraženo i da li je bilo propusta u radu državnih službi.

Naime, tužilaštvo ispituje i da li je osoba, kod koje se Uroš Pašajlić skrivao do hapšenja, nekako umešana u slučaj koji je potresao čitavu Srbiju.

Istražuje se ko je bio u stanu sa Pašajlićem dok se krio, kao i da li su mu pomogli na bilo koji način da se skriva od policije. Takođe, istražuje se da li su i te osobe, sa kojima je, odnosno u čijim objektima je Pašajlić do hapšenja proveo vreme u srodstvu sa njim.

Takođe, istražuje se i da li je bilo propusta u radu Centra za socijalni rad, u periodu od donošenja presude kojom je devojčica dodeljena Pašajliću na staranje, pa sve do pronalaska devojčice u teškom stanju u stanu na Mirijevu.

Kako nezvanično saznajemo, pod lupom tužilaštva naći će se i službe koje su zadužene za obrazovanje deteta, s obzirom na to da dete nikad nije pohađalo vrtić ili školu, a sprovešće se istraga i zašto nije izvršena evidencija o vakcinaciji devojčice i njenom upisu u obrazovne ustanove.

Kako saznajemo, za neke od tih propusta nadležna ministarstva i zaštitnik građanja već vrše provere i nadzor.

Podsetimo, devojčica je pronađena u teškom stanju pre desetak dana, zaključana u kupatilu u jednom stanu na Mirijevu, a nakon što je Pašajlićeva partnerka Ivana L. (45) sa razbijenim nosem i podlivima ispod oka došla u policijsku stanicu i prijavila ga za nasilje.

"Ona je došla sva isprebijana i krvava. Prijavila je da ju je Uroš pretukao, da nasilje traje i da je u stanu devojčica koja ima 8 godina i koju drži kao roba. Policija Palilula je otišla na mesto i zatkela strašan prizor. Dete je spaseno, a on je pobegao", rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Od tog trenutka bila je raspisana potraga za Pašajlićem, koji se nalazio u bekstvu.

On je pronađen 28. marta na Karaburmi, a kako je Telegraf.rs ranije pisao, lociran je pomoću baznih stanica mobilnog telefona.

"Za 20 godina rada nismo ovako nešto doživeli"

Policajka Jasmina Rakić koja je sa kolegama prva ušla u stan na Mirijevu u kojem je Pašajlić držao zatočenu svoju osmogodišnju ćerku ostala je u šoku zbog prizora koji, kako je istakla, za 20 godina karijere nije doživela.

"Otključali smo vrata kupatila i videli jeziv prizor. U kadi se nalazila devojčica", istakla je ona.

Ona je rekla da je devojčica bila u jakni, sa kapuljačom na glavi, okružena đubretom i smećem.

"Prišla sam devojčici i izvukla je iz kade. Bila je jako uplašena, iznemogla i drhtala je", istakla je ona.

Policajci su odmah utoplili devojčicu i predali je nadležnim institucijama.

"To je bio događaj gde smo svi doživeli šok. Bilo je strašno. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uvek spremni da zaštite građane i njihovu imovinu", istakla je Rakić za TV Pink.

Video: Ovako je otkriveno jezivo zlostavljanje devojčice (8) na Zvezdari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA