Vreme čitanja: oko 1 min.

„Presveta Behira“ i „Moćna Behira“ ojadile građane Srbije: Bračni par zgrnuo sedam milona dinara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaprećena im je kazna zatvora od 2 do 10 godina

  • 2
Hapsenje-Prevara-Pranje novca Foto: MUP

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu juče je odredilo zadržavanje Z.N (20) i S.N (21.) iz Bačke Palanke, koji su preko interneta varali građane. Oni su obećavali ljudima da će im "rešiti životne probleme" u zamenu za novac.

- Osumnjičeni će danas, uz krivičnu prijavu, biti predati javnom tužiocu radi saslušanja. Naime, postoje osnovi sumnje da su bračni supružnici Z.N i S.N, na internetu kreirali sajt „Presveta Behira“ i „Moćna Behira“ putem kog su za novac nudili usluge pomoći licima u rešavanju teških porodičnih i životnih problema- navodi tužilaštvo.

U telefonskim razgovorima dovodili su oštećenog B.N (77) u zabludu, lažnim prikazivanjem činjenica da će mu rešiti životne probleme, a sve u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Svoje nepostojeće usluge naplaćivali su putem „Post net“ uputnica koristeći više različitih brojeva mobilnih telefona.

Na taj način su od oštećenog pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko7.000.000,00 dinara, te im se na teret stavlja teži oblik krivičnog dela prevara, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 10 godina i novčana kazna.

Inače, kako se može videti na pomenutom sajtu oni obećavaju da će skinuti čini i magije, ali i pomoći ljudima sa problemom da ga reše u najkraćem roku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    4. april 2023 | 16:13

    Gledam sajt na internetu ovakvih sajtova je mnogo! Nadam se da ce policija sve izgasiti! Samo ukucajte "vracanje bivse ljubavi" i ovakvi sajtovi iskacu.

  • Dragana

    4. april 2023 | 16:39

    To je porez na glupost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA