Vreme čitanja: oko 4 min.

Spasojević tvrdi da su Belivuk i Miljković odgovorni za ubistvo na šinama: Pratio kretanje Miloševića

Vreme čitanja: oko 4 min.

OKrivljeni saradnik tvrdi da je Miljković ubio kuma

  • 0
Vlastimir Milošević, ubistvo na šinama, Vlastimir Milošević, Miljković, Belivuk, Mirko Kojić Koja Printskrin: Pink TV, Marko Jovanović, Insajder

Treći okrivljeni saradnik u okviru suđenja Veljku Belivukui njegovom kriminalnom klanu započeo je svoje neometano izlaganje pred sudom. Kako bi objasnio kako je uopšte postao deo te grupe, Nikola Spasojević je detaljno govorio o ubistvu Vlastimira Miloševića na šinama, za koje su Belivuk i Miljković oslobođeni optužbi.

- Ja bih morao da krenem od nekih dela koja nisu obuhvaćena sporazumom i predmet optužnice, počevši od Vlastimira Miloševića, kako bih rekao kako sam dospeo u ovu grupu. Sa Markom Miljkovićem sam išao u srednju školu i radili smo na poslovima obezbeđenja. Preko njega sam upoznao Veljka Belivuka. Vlastimir Milošević je s nama radio obezbeđenje. Marko Miljković je prestao fizički da radi obezbeđenje 2014. godine, a Vlastimir je takođe prestao. Početkom 2016. Marko Miljković me je kontaktirao preko kuma Peđe i saopštio mi je da želi da ubije kuma Vlastimira Miloševića jer je imao neki konflikt sa njim jer su mu bacili Molotovljev koktel na stan u Krnjači. Rekao je: "Ili si sa mnom ili si protiv mene" - rekao je Spasojević.

On je istakao da je imao izbor, ali da je znao da će da bude u problemu i ako krene tim putem, ali tkaođe i ako odbije.

- Marko mi je rekao da opserviram kretanje Vlastimira Miloševića. To je trajalo oko godinu dana, ali ja Marku nisam davao tačne informacije jer nisam želeo da se to desi. Marko mi je rekao da ćemo da se viđamo na određenim unapred dogovorenim mestima na nedeljnom nivou kako bih mu govorio o Vlastimirovom kretanju, kad izlazi, a kad se vraća kući. Mene je izabrao jer se stan moje bivše devojke nalazi zid do zida u mestu gde je Vlastimir živeo. Roditelji moje devojke su investitori te nelegalne gradnje. Krenuli smo da se viđamo na raznim mestima u gradu da bih mu rekao kada Vlastimir izlazi iz stana i ulazi - dodao je.

Kako je rekao, "u celu priču se sredinom 2016. godine uključuje i Veljko Belivuk", kog je znao preko Miljkovića od 2013. godine.

- Miljković je tražio i da odem do jedne kafane na Dorćolu, gde je Vlastimir držao obezbeđenje, kako bih Vlastimiru odneo dva grama kokaina, što je imalo za cilj da se zbližim sa Vlastimirom. Pre toga mi je dao novac da kupim telefon sa SIM karticom i dao mi je broj na koji ću da javim da je Vlastimir to veče kad sam nosio kokain krenuo iz lokala. Ja sam u neko doba noći kad je Vlastimir krenuo kući poslao neku poruku, ne sećam se kakva je tačno bila, ali je bila kratka poruka, možda neki znak interpunkcije. Polomio sam telefon i bacio sam ga u kontejner. Likvidacija se nije desila to veče, a ja sam tad kad sam nosio kokain pokušao da kažem Vlastimiru da mu Marko radi o glavi, ali on mi nije poverovao - rekao je Spasojević.

Snimali Miloševićevo kretanje

Spasojević je rekao da je "bio srećan što do ubistva tada nije došlo".

- Nije mi bila namera ni želja da bilo ko bude ubijen. Opet je prošlo neko vreme i Veljko i Marko su me pitali na nekom sastanku da li sam video Vlastimira da izlazi tog dana, gde sam ga video i kako je bio obučen. Ja namerno nisam rekao istinu, rekao sam da je imao zelenu jaknu, a oni su rekli da je imao crvenu. Ja sam se uplašio, ustuknuo sam. Posle su se dosetili da postave kameru koja će da gleda na Vlastimirov stan, a da ja svojoj tadašnjoj devojci složim priču da kamera služi za bezbednost stanova. Pored Vladimirovog je bio još jedan stan za koji se interesovao neki Crnogorac. Risiver je morao da se stavi u stan i nisam mogao to da sakrijem i rekao sam da je neophodno da se postavi iz razloga bezbednosti tog drugog stana - objasnio je okrivljeni saradnik.

Od kad je kamera postavljena nije dolazio u zgradu jer je, kako je rekao, očekivao da se ubistvo desi u bilo kom momentu i nije želeo da bude zatečen na licu mesta i samim tim povezan sa likvidacijom.

- Čovek uvek ima izbor, a ja sam birao da idem linijom manjeg otpora. Veljko mi je nakon ubistva rekao da mora da uništim kameru i risiver i da, ako me slučajno uhapse, kažem da sam sam montirao kameru i da se ništa ne bojim, ako budem uhapšen da ću u pritvoru biti najviše godinu dana". Risiver sam otvorio čekićem i šrafcigerom i iskrivio i uništio hard disk i izlomio sam sve što sam mogao, a potom bacio u kontejner - reči su kojima je zaključio priču o Vlastimiru Miloševiću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA