Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je divan dečak, a onda je ušao u pakao droge: Svaki pogled ka kući Glišovića budi ružna sećanja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je divan dečak, a onda je ušao u pakao droge: Godinu dana prošlo od krvavog zločina koji je potresao Srbiju, Ilija i dalje na lečenju u zatvorskoj bolnici

  • 1
ilija glišović, čačak Foto: Rina

Pre tačno godinu dana u čačanskom naselju Kulinovci odigrao se krvavi zločin koji je potresao Srbiju i region. Tada dvadesetjednogodišnji Ilija Glišović nožem je usmrtio majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87). Pre ovog učinjenog dela Ilija je imao istoriju sa narkoticima i bio je hospitalizovan u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

- U ulici gde se dogodio zločin više nikada ništa neće biti isto. Koliko god su se komšije vratile normalnom životu, svaki pogled ka kući Glišovića budi ružna sećanja na ono što se dogodilo. To je bila porodica za primer, Ilija je bio divan dečak. Još uvek se sećamo koliko veselje su napravili kad se on rodio. Onda je ušao u to loše društvo, droga.. i sve je pošlo po zlu - pričaju meštani Kulinovaca.

Ilija je nkon što je izvršio zložin pobegao sa lica mesta, a nakon kraće potrage policija ga je pronašla i uhapsila u susednom naselju Atenica. Tokom suđenja se zbog svog zdravstvenog stanja nije pojavljivao na ročištima, a na glavnom pretresu održanom u Višem sudu u Čačku oktobra prošle godine, proglašen je neuračunljivim u trenutku izvršenja ovog krivičnog dela i izrečena mu je mera obaveznog lečenja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa.

- Ilija se nije pojavio na glavnom pretresu zbog svog zdravstvenog stanja, a psihijatar iz bolnice zatvorenog tipa koji radi sa njim je obrazložio razloge zbog kojih nije došao. Sud je izrekao meru obaveznog lečenja, to je pravosnažna presuda i nije bilo drugih ročišta - izjavio je Radisav Vesović, Glišovićev branilac po službenoj dužnosti.

On dodaje da je Ilija smešten u bolnicu zatvorenog tipa u Centralnom zatvoru u Beogradu. Sa trećeg sprata zatvorske bolnice prebačen je na četvrti, gde borave osobe koje su na izdržavanju izrečene mere obaveznog lečenja.

- Njegovo stanje svakodnevno prati tim lekara koji će izveštaj podnositi sudiji. Na svakih devet meseci u skladu sa zakonom vrši se detaljna provera njegovog zdravstvenog stanja - istakao je Vesović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA