≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Htela sam da ga ugrizem": Potresno svedočenje devojke na suđenju Aleksiću, učitelj glume ponovo pred sudom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Do sada su tokom suđenja svedočile dve oštećenje - N. V. i M. Ć.

  • 1
Miroslav Mika Aleksić suđenje Foto: Mileta Mirčetić

Suđenje vlasniku dramskog studija Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja, nastaviće se danas u 10.30 u višem sudu u Beogradu.

Na prošlom ročištu, održanom 3. marta, svedočila je nekadašnja polaznica studija M. Ć.

Ona je istakla da se oseća poniženo zbog toga što više puta mora da govori o događajima koji su za nju traumatični, kao i zbog toga što iznova mora da se susreće sa Aleksićem.

- Nisam ranije prijavila jer mi je trebalo vremena. Meni je delovalo da je to nemoguće dokazati. Kad je objavljen Milenina priča, pisalo je da se javi svako ko ima informacije. Ja sam ispričala ono što sam znala. Ne mislim da bi moja priča van ovog konteksta imala značaj. Nemam poverenja u policiju i sudstvo u toj meri da se osećam bezbedno i da mogu da me zaštite. Moj subjektivni osećaj je bio da je izvršen incest jer je to osoba koja me je posmatrala kako odrastam - rekla je oštećena.

Ona je rekla da je imala strah od Aleksića jer je "bio sklon grubim komentarima", te da je uvek kada je odlazila na časove glume očekivala negativne komentare.

Na pitanje da li se plaši Miroslava Aleksića, odgovorila je da se ne plaši da govori o onome što se desilo, ali da "Aleksić ima burne i neprimerene reakcije i da ne zna kakvu reakciju da očekuje". Sudija je oštećenu pitao da li je, kada se sve odigralo, imala osećaj naročite poniženosti.

- Imala sam nevericu da se to dešava. Nisam to očekivala, naročito od strane nekog tako bliskog. Htela sam da reagujem, ali nisam mogla. Dok mi je gurao jezik u usta, htela sam da ga ugrizem, ali me telo nije slušalo - rekla je M. Ć.

Svađa u sudnici

Podsetimo, tokom davanja iskaza oštećene M. Ć. došl,o je do žustre svađe imeđu Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića i sudije.

Naime, sudija je odbio niz Jakovljević pitanja jer je oštećena na njih ranije odgovarala, zbog čega je advokat odbio da dalje postavlja pitanja. Jakovljević je pokušao da da objašnjenja za svoja pitanja, ali mu je sudija odgovorio da niko u sudnici nije dužan da sluša njegovo mišljenje.

- Taman krenem da objasnim, svi mi upadaju u reč. Predstavljate ga kao monstruma koji je ispirao mozgove - rekao je Jakovljević, a sudija ga je ponovo prekinuo, najpre mu izrekavši opomenu, a potom i kaznu u iznosu od 50.000 dinara.

- Ako ste navikli da se svađate, idite u neku drugu sudnicu. Niko ovde nije dužan da sluša Vaše mišljenje - rekao je sudija.

Jakovljević je na to odgovorio da neće više da postavlja pitanja i da "bojkotuje jer ga sudija šikanira i ne poštuje odredbe ZKP".

Na pitanje sudije da li Aleksić ima neka pitanja, optuženi je rekao da ima primedbu, na šta je sudijom odgovor bio da "niko nije dužan da sluša njegove primedbe" i da može da postavi pitanja, ukoliko ih ima.

- Ovde se radi o činjenicama. Vi možete da pretpostavljate šta ja radim... Ne želim da postavljam pitanja, ovo je sve na osnovu Vaših pretpostavki - rekao je Aleksić nakon što mu je branilac rekao da "ne priča ništa".

Advokat Jakovljević je nešto kasnije pitao da li može da se obrati, ali mu je sudija rekao da je on "već rekao svoje".

- Imam procesni predlog, tražim Vaše izuzeće. Vi ste u bliskom srodstvu sa jednom devojkom koja treba da bude svedok u ovom procesu - rekao je Jakovljević. - Hvala Vam na obaveštenju, nisam znao za to - odgovorio je sudija i udaljio Jakovljevića iz sudnice.

Dok je izlazio, Aleksićeva advokat je rekao da će se "sve saznati".

Do sada je pred sudom, osim M. Ć., svedočila i oštećena N. V. oštećene N. V.

(Telegraf.rs)

Video: Mika Aleksić stigao u sud, oštećena danas svedoči

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    11. april 2023 | 17:42

    Osudite ga vise! Sram ga bilo te sede kose! Ali zemlja banana izvucice sa mozda padne neka nanogica....pu oroklet da si.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA