≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Teška sudbina silovane i ubijene devojčice u Ripnju: Živela bez majke i oca, a poklone joj kupovao njen dželat

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Majku je retko viđala, pa će se sprovesti istraga i da li je devojčica bila zanemarivana"

  • 17
Ripanj ubistvo Foto: Facebook, Nikola Anđić

N. P. (16), devojčica iz Ripnja koju je pre dva dana silovao i ubio prvi komšija Stojan Ilić (38), a potom se vratio u kuću u kojoj je živela i pokušao da ubije njenu majku S. P. (34) , baku M. P. (56) i ujaka N. P. (30), sudeći prema do sada prikupljenim informacijama, živela je u veoma teškim uslovima.

"Njena porodica je pre 5 godina živela u ruini, bez ičega. Cela Srbija je skupljala pare da im se izgradi ta kuća u kojoj je Stojan počinio svoj krvavi pir. O N.P. su se starali baka i deka, majka je otišla u Kruševac u kojem se preudala, a otac se preselio u Belu zemlju kod Užica. Ona je živela sa braćom, sestrom, tu je živeo i ujak. Sudeći prema situaciji koja je zatečena u kući, sve je, da tako kažemo, bilo zapušteno, stvari razbacane... Majku je retko viđala, pa će se sprovesti istraga i da li je devojčica bila zanemarivana. U školi je bila dobar đak, a jedino ko joj je kupovao neke stvari, tačnije, odeću, šminku... bio je upravo njen dželat - Stojan Ilić", rekao nam je sagovornik iz istrage.

Inače, juče smo u "kući strave u Ripnju", zatekli veoma potresnu situaciju.

Po podu su i dalje bile kapljice krvi.

Unutra su bili ožalošćeni članovi njene porodice, kao i ujka kojeg su pustili na kućno lečenje. Svi su sedeli plakali u jednoj prostoriji.

Po kući su razbacane stvari, garderoba i blato.

Na kauču je sedeo ujka N. P. koji je u ispovesti za Telegraf ispričao kako se dogodio krvavi pir.

Za stolom je bio mlađi maloletni brat koji nam je ispričao da je bio u kolima sa Stojanom i svojom sestrom neposredno pre nego što je silovao i ubio.

"Krenuo sam sa njima kolima, meni je Stojan rekao da izađem i kupim baterije. Onda su nestali kolima... Ja sam sve ostavio u tim kolima, nemam ni telefon, ni ništa. Ništa nije ukazivalo na to da će sve ovo da se dogodi. Znate, on se udvarao mojoj majci. A mojoj sestri je kupovao stvari, šminku... Njegov rođeni brat je nekoliko puta mene pokušao da napadne, vikao da mu se sviđam. Inače, oni su znali da dovedu prostituke i onda da ih tuku tu po ulici", rekao je on.


Podsetimo, nesrećna devojčica nađena je mrtva u šipražju pored puta kod pruge Beograd-Niš. Na njenom telu bile su dve rane od noža. Stojan ju je, navodno, ubo u vrat i stomak. Na rukama je imala posekotine što ukazuje da se branila od ubice. Obdukcija je pokazala da je devojčicu pre zločina i silovao.

Nakon ubistva Stojan se uputio u njenu kuću. Istim nožem prvo je napao njenu majku S. P. koju je ,nezvanično, sedam puta ubo u rame, leđa, vrat i butinu. Zatim, baku M.P. i ujaka koji su imali po jedan ubod nožem.

Nakon zločina, Stojan je pobegao, ali ga je policija pronašla i opkolila. On se posle kratkotrajnih pregovora i predao.

Na teret mu se stavljaju najteža krivična dela i ukoliko se dokae da ih je počinio uračunjiv preti mu kazna doživotnog zatvora.

Prema rečima komšija, njemu se sviđala devojčica.

O motivu zločina samo se nagađa. Jedni govore da je u pitanju crna magija, drugi pak neuzvraćena ljubav.

(Telegraf.rs)

Video: Kadrovi sa lica mesta gde je ubijena devojčica (16): Otac slomljen, na ovom mestu su je pronašli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA

    12. april 2023 | 14:01

    Kada će brat ubice na info razgovor, pošto je dečak reko " napadao me i reko da mu se sviđam"???!!! Samo pitam, da opet ne bude kasno.

  • milan

    12. april 2023 | 16:29

    Pola ovih porodica kojima se iz humanitarnih akcija grade kuće su probisveti i lenštine koji zanemaruju svoju decu, ej neko ti napravi kuću na sprat, a ti nemaš minimum zahvalnosti barem da je održavaš čistom nego od nje napraviš svinjac i ostaviš decu na milost i nemilost sudbini.

  • AK47

    12. april 2023 | 12:46

    Tuga! 😭 Svi slicni slucajevi su isti po jednom: NEMASTINA I SIROMASTVO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA