≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšeni napadači na kosovskog novinara: Pretučen nakon gostovanja u debati o suđenju vođama OVK

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trojica uhapšenih po nalogu državnog tužioca biće upućeni u pritvor, a u zakonskom roku biće zatraženo određivanje mere pritvora

  • 0

Napadači na novinara i vlasnika prištinskog portala "Gazeta Metro" Valjona Silju uhapšeni su večeras, saopštio je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja.

- Posle intenzivnog rada kosovske policije, trojica napadača na novinara Valjona Silju već su uhapšeni. Čestitam Kosovskoj policiji na posvećenosti i profesionalizmu, što garantuje bezbednost za sve, kao i vladavinu zakona i reda - napisao je Svečlja na Fejsbuku.

Dodao je da je ''kao građanin i ministar unutrašnjih poslova, naravno, zabrinut zbog sinoćnjeg napada na novinara Valjona Silju''.

Hapšenje osumnjičenih L. D., K. H. i O. H. potvrdilo je i specijalno tužilaštvo, koje je u saopštenju dostavljenom medijima navelo da će za uhapšene zatražiti određivanje mere pritvora.

- Specijalno tužilaštvo saopštava da je nakon intenzivnog angažovanja istražitelja Kosovske policije, odnosno Uprave za borbu protiv terorizma, identifikovalo trojicu osumnjičenih za napad na novinara Valjona Silju. Policija je uhapsila osumnjičene kojima se na teret stavlja krivično delo "izazivanje rasne i verske mržnje i netrpeljivosti" - navedeno je u saopštenju.

Trojica uhapšenih po nalogu državnog tužioca biće upućeni u pritvor, a u zakonskom roku biće zatraženo određivanje mere pritvora.

Sulja je opisao napadače kao "islamske fanatike", prenose mediji na albanskom.

Napad na novinara Valjona Sulju osudili su prištinski zvaničnici, predstavnici opozicije, organizacije civilnog društva, kao i udruženje novinara u Prištini, strani ambasadori i Evropska federacija novinara.

(Telegraf.rs)

Video: Protest Srba na KiM: Pokrenuta peticija za povlačenje specijalaca kosovske policije sa severa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA