≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovaj zločin podsetio je Igora Jurića na užas u Ripnju: Obe ubijene su imale 16 godina i prerezan im je vrat

Vreme čitanja: oko 3 min.

Obe su imale 16 godina, obe su preminule od smrtnih posekotina po vratu i obe su pokušale da se odbrane... Takođe su ubijene nedaleko od svojih domova

  • 2
Milica Barašanin, Ripanj devojčica Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine, Nikola Anđić, Facebook

Nevena Petrović (16) brutalno je ubijena u ponedeljak u Ripnju, kada ju je Stojan Ilić (38), oteo, obljubio, a potom nožem izbo po stomaku, levoj nadlaktici i posekao vrat sa zadnje strane, a ovaj zločin podsetio je Igora Jurića na monstruoznost koja se dogodila pre 13 godina Milici Barašanin (16) iz Subotice.

Milica se kobne noći, tačnije 7. oktobra, vraćala kući iz grada. Imala je slušalice u ušima. Oko 21 sat, s leđa ju je napao i dalje nepoznati počinilac i mesarskim nožem joj prerezao vrat. Osim smrtnog uboda u vrat, ona je imala povrede na rukama, baš kao i Nevena Petrović koja je takođe pokušavala da se odbrani od svog dželata.

Obe su imale 16 godina, obe su preminule od smrtnih posekotina po vratu i obe su pokušale da se odbrane... Takođe su ubijene nedaleko od svojih domova.

Igor Jurić Foto: Nikola Anđić

- Ceo slučaj u Ripnju mene jako podseća na malu Milicu Barašin, zbog mesta gde se zločin desio i način na koji je dete ubijeno. Ono što se u ovom slučaju, ako se uopšte tako može reći, nazvati "srećnom okolnošću", jeste što se zna ko je osumnjičeni - kaže Jurić za Telegraf.rs, a ceo intervju možete pročitati OVDE.

Milica je ubijena nedaleko od svoje kuće, baš kao i Nevena. Međutim, prvi zločin nikada nije rešen.

Milica je živela sa majkom Svetlanom Simendić, bakom Stojankom i dekom koji je ubrzo posle sahrane preminuo od tuge za unukom.

Milica Barašin Sombor Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine, Milica Barašanin


Žena koja se tada zadesila u blizini i koja je potom dala iskaz policiji videla je iz automobila muškarca sa kapuljačom. Držao je devojčicu za koju se pretpostavlja da je bila Milica. Žena je rekla da je, u svetlosti farova videla da devojčica najverovatnije plače. Prošla je kolima, ali je odlučila da se vrati, kada je muškarca sa kapuljačom videla kako trči.

Zvaničnih podataka o osumnjičenim licima u ovom slučaju nikada nije bilo. Policija ima DNK osobe koja je ubila, ali nemaju sa čim da ga uporede, jer taj DNK ne postoji u bazi.

Podsetimo, Nevena Petrović iz Ripnja koju je obljubio i ubio prvi komšija Stojan Ilić (38), a potom se vratio u kuću u kojoj je živela i pokušao da ubije njenu majku S. P. (34) , baku M. P. (56) i ujaka N. P. (30), živela je u veoma teškim uslovima. Majka joj se preudala i odselila u Kruševac, a otac u Belu zemlju. Živela je sa bakom i dekom, braćom i sestrama, ujakom...

Ilić je u ponedeljak oko 14.30 sati svojim automobilom došao u kuću N. P. u Ulici Put za žuti potok u Ripnju i pozvao je da sa njim ide do prodavnice. Sa njima je krenuo i njen brat.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja, izveo je na kosinu ispod železničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju.

Zatim joj je svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u predelu stomaka, predelu levog ramena i u predelu vrata sa zadnje strane, usled čega je devojka zadobila teške telesne povrede opasne po život i trpela bolove, a kasnije preminula.

Telo nesrećne devojke nađeno je u ponedeljak oko 15 sati pored puta u šipražju nedaleko od pruge Beograd - Niš. Na svega kilometar i po od kuće.

Krvavih ruku sa nožem u ruci upao je u kuću u kojoj je živela N.P. Prvo je napao i izbo njenu majku, pa babi i na kraju ujaka. Sve se to odigralo naočigled maloletne devojčice koja je uspela da pobegne napadaču.

Nakon zločina Ilić seo u automobil i pobegao. Kada ga je policija opkolila pretio je da će se ubiti istim nožem kojim je počinio zločin. Ubrzo se predao.

Stojan se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio da su ga spopale crne misli jer mu se N.P. u kolima rugala i smejala. I njena porodica mu se podsmevala jer ima psihičkih problema od kojih se lečio.

Rekao je da mu je jako žao zbog svega sto se dogodilo i da hoće da izvrši samoubistvo.

Njemu prema našem krivičnom zakonu preti kazna doživotnog zatvora.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija zločina u Ripnju: Stojan (38) silovao i ubio devojčicu (16) pa joj izbo porodicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duska

    14. april 2023 | 15:18

    Mala Milica Barasin, setim je se cesto. Nikakav pomak? Rekla bih i zasto. Barbara Vitez? Razliciti slucajevi ali eto. Hvala ako objavite i svima koji shvate.

  • Duska

    14. april 2023 | 15:19

    I pisala sam cesto, pravda za Milicu Barasin, ali ko sam ja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA