≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Jedna stvar vezuje 3 ubistva sa grupom koja je pala u Kraljevu: Njihovi "šefovi" Zvicer i Vušović u bekstvu

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ekipa Džonija sa Vračara se tereti za ubistvo Aleksandra Šarca, a ubio ga je Lazar I. iz Kraljeva, pripadnici "kavačkog" klana se sumnjiče i za ubistvo Ranka Radoševića Eskobara na pumpi u Rušnju, a jedan od egzekutora Luka V. je upravo iz Kraljeva, a i Luku Žižića je likvidirao mladić iz Kraljeva Stefan M.

  • 0
Hapšenje na Vračaru, pripadnika klana Džonija sa Vračara, Nikola Vušović Foto: MUP

Ekipa koja je uhapšena u Kraljevu u velikoj akciji MUP i BIA među kojima su Aleksandra Č. (29), Predrag P. (27), Danilo T. (29), Bogdana D. (29), Dejan R. (27) kojem se sudilo za ubistvo navijača FK Rad sa Banjice Ognjena Žanića, kako je navedeno pripadaju ekipi Nikole Vušovića, odnosno - Džoniju sa Vračara, vođi klana "Vračarci" koji je u bekstvu, a koji je, navodno radio po naređenju Radoja Zvicera, odnosno, Veljka Belivuka.

Veljko Belivuk Foto: MUP

"Oni su regrutovali plaćenike iz Kragujevca. Naime, ekipa Džonija sa Vračara se tereti za ubistvo Aleksandra Šarca, a ubio ga je Lazar I. iz Kraljeva. Potom, pripadnici "kavačkog" klana se sumnjiče i za ubistvo Ranka Radoševića Eskobara na pumpi u Rušnju, a jedan od egzekutora Luka V. je upravo iz Kraljeva, a i Luku Žižića je likvidirao mladić iz Kraljeva Stefan M. Sumnja se da je to sve povezano, ali će biti utvrđeno daljom istragom", rekao nam je sagovornik iz ovog slučaja.

Inače, pripadnici kriminalne grupe Džonija sa Vračara, OKG "Vračarci", osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, a sudeći po načinu na koji su izvršavali likvidacije i prema onome što je navedeno u Naredbi o sprovođenju i proširenju istrage, zločine su planirali i izvršavali po uzoru na klan Veljka Belivuka.

Kako smo gore naveli, klan Nikole Vušovića radio je za "kavački", na čijem su čelu Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, a usko sarađivao upravo sa - Belivukom.

Podsetimo ukratko, Aleksandar Šarac, pripadnik lopovske bande "Pink Panter", ubijen je 17. oktobra 2020. godine u garaži TC Ušće, odnosno, preminuo je 9 dana kasnije u bolnici.

On je po Džonijevom nalogu dogovarao sastanke sa Šarcem, te ga obaveštavao o lokacijama na kojima će biti, što je, kako se sumnja, učinio i dana kada je ovaj ubijen. Tipovan od strane Nikole Kačarevića,


On je, podsetimo, upucan sa dva metka u glavu, a zbog ubistva uhapšen je Lazar Ilić iz Kraljeva, a o načinu kako je ubijao klan pročitajte sve OVDE.

Nezvanično se navodi da je ekipa koja je uhapšena planirala dva ubistva.

Njima je juče određen pritvor do 30 dana, a terete za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo prinude i krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Njima je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, i mogućeg uticanja na svedoke i saučesnike, i zbog opasnosti da ponove krivično delo.

Za osumnjičenim Z.R i D.O je maređeno izdavanje poternice.

Inače, uhapšeno je 70 osoba u dve akcije "Žiča" i "Paralela", a učestvovalo je više od 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal u opsežnoj regionalnoj akciji, među kojima su uhapšeni i članovi dve organizovane kriminalne grupe, izvršen je pretres na 80 lokacija i zaplenjena veća suma novca, više desetina luksuznih automobila, veća količina oružja i municije, više kilograma narkotika i zlata.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija, teška krađa, udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo u pokušaju.

Ko je Džoni sa Vračara

Nikola Vušović Foto: MUP

Nikola Vušović se u žiži javnosti našao 2010. godine kada je uhapšen sa Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi. Tada su mu se na teret stavljali pokušaji ubistva, prodaja droge, oružje... Osim Džoni sa Vračara, zovu ga i Ćopavi Džoni (jer ima šipku u nozi), potom Ludi Džoni.

Nikola Vušović je u martu 2021. godine hapšen u Dominikanskoj Republici, ali umesto da bude izručen Srbiji koja traga za njim, pušten je iz ekstradicionog pritvora i mnogi navode da je upravo to zemlja u kojoj se krije.

Njegov klan uhapšen je u novembru prošle godine, a osim za gore navedena tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, sumnjiče se i za pokušaje ubistava Samira Tutića, Lazara Vukićevića, Miloša Nilovića Runja, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

Ekipa Nikole Vušovića sejala je smrt na teritoriji Beograda, odnosno na Novom Beogradu, Bežaniji, Vračaru, Kaluđerici, a jedno je počinjeno u Sopotu.

Kako se navodi u Naredbi o sprovođenju i proširenju istrage kojom je obuhvaćeno 38 lica koje je donelo Tužilašto za organizovani kriminal OKG "Vračarci" se osim tri ubistva i gore navedenih 5 pokušaja, sumnjiče i za pripremu ubistava najviših državnih funkcionera.

Radoje Zvicer u bekstvu

Radoje Zvicer Foto: Vijesti

Jedan od navodnih vođa "kavačkog" klana Radoje Zvicer pobegao je neposredno pre nego što je uhapšen Veljko Belivuk i njegov klan. O njemu se ništa ne zna, bilo je nagađanja da je ubijen u Panami, ali je to demantovano. Sumnja se da su sva ubistva koja je izvršio klan Belivuk urađena upravo po nalogu Zvicera.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak ubistva Luke Žižića: Ubica prišao do stola i ispalio nekoliko hitaca direktno u njega

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA