≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen direktor predškolske ustanove u Beogradu zbog utaje poreza: Oštetio državu za više od 35 miliona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim direktora, uhaošen je i prokurista,a pomagala im je i treća osoba

  • 1
Policija, Hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Shutterstock

Direktor i prokurista jedne predškolske ustanove iz Beograda uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja i pranje novca, čime je budžet Republike Srbije oštećen za više od 35 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Oni su uhapšeni u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva Beograd - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije.

Osumnjičeni su u periodu od 30. januara 2019. do 27. juna 2022. godine, uz pomoć treće osobe, pribavili veliki broj falsifikovanih računa u kojima je iskazan simulovani promet ukupne vrednosti preko 134 miliona dinara, čime su neosnovano uvećali troškove i utajili porez na dobit pravnih lica u iznosu od više od 19 miliona dinara.

Takođe, osumnjičeni su koristeći falsifikovane račune iz blagajne predškolske ustanove podigli gotovinu u ukupnom iznosu od 90 miliona dinara, bez obračuna i uplate poreza i doprinosa u iznosu od više od 15 miliona dinara. Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu sprovedeni nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realnost

    22. april 2023 | 10:14

    Treba proveriti privatne predskolske ustanove kako se ponasaju u vezi sa finasijama prema drzavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA