≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasilo se tužilaštvo povodom nesreće u beogradskom vrtiću, detetu amputiran prst

Vreme čitanja: oko 1 min.

Treba da se uzme izjave od vaspitačice, majke povređenog deteta, da se pribavi video nadzor iz vrtića kada se povređivanje dogodilo kao i da se pribavi medicinska dokumentacija

  • 0
Sanitet, hitna pomoć, ambulantna kola Tiršova Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U vezi povređivanja deteta V.C. u vrtiću “Oblačak” na Zvezdari, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo PS Zvezdara da se u daljem postupanju uzme izjave od vaspitačice, majke povređenog deteta, da se pribavi video nadzor iz vrtića kada se povređivanje dogodilo kao i da se pribavi medicinska dokumentacija na okolnosti vrste i težine nastalih povreda kod deteta.

Tužilaštvo će nakon svih traženih provera proceniti i doneti odluku da li ima elemenata nekog krivičnog dela ili se radi o nesrećnom slučaju.

Podsetimo, detetu V. C. (2) koje je povređeno 20. aprila u vrtiću "Oblačak" amputiran je prst u Tiršovoj nakon što mu je vaspitačica priklještila šaku.

"Dete je stavilo ruku na kapiju, a vaspitačica mu je dok je zatvarala prignječila prst. U Tiršovoj mu je amputiran deo. Dete je i dalje na lečenju u bolnici. Sve prosleđeno tužilaštvu. Policija je bila na licu mesta obavila razgovore", saznali smo nezvanično.

Reč o palcu desne šake.

(Telegraf.rs)

Video: Predsednik opštine o vrtiću "Neven": Od odgovornosti ne bežimo, to zaista nije moglo da se predvidi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA