Vreme čitanja: oko 2 min.

"Naša agonija se nastavlja, očigledno unedogled": Glavni pretres u slučaju ubistva Stefana Filića odložen

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glavni pretres je odložen za 23. maj

  • 0
Stefan Filic , Velika Plana, ubijen Foto: Facebook/Stefan Filić

Glavni pretres u slučaju ubistva Stefana Filića, za koje su optuženi Nikola Bojović i Mitar Pandurević, a na kome je trebalo da se veštak Dejan Ćirković iz NCKF-a (Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku) izjasni da li ostaje pri prvobitnom mišljenju i nalazu, odložen je juče. Očekivala se završna reč, a samim tim, ubrzo i presuda.

Međutim, prema rečima tetke ubijenog mladića Javorke Marković, pošto je optuženi Bojović promenio advokata, glavni pretres je odložen za 23. maj.

- Naša agonija se nastavlja, očigledno unedogled. Akcenat se stavlja na njihovo vađenje i smanjenje kazne, a suština ovog procesa, a to je da je jedan mladi i nedužni život nasilno oduzet i da za to treba neko da snosi odgovornost, se zaboravlja - kaže ona za Telegraf.rs.

Kako kaže, oni sada na samom kraju procesa, podižu kredite, angažuju jače advokate, ne bi li se proces razvodnjio i produžio, a porodica koja je svoje dete stavila pod zemlju, ponovo polako umire prolazeći iznova i iznova kroz tu agoniju.

- Svakodnevno se susrećemo i sa podsmehom i provokacijama od strane roditelja obojice optuženih, likuju nad ovim sitnim promenama, kao da su njihova deca dobila orden za hrabrost, a ne zavila jednu porodicu u crno i poslala momka u smrt. Jako smo iscrpljeni i fizički i emotivno, ali to ne znači da ćemo posustati, mi ćemo se boriti protiv zla na naš način, preduzimajući pozitivne korake, i naravno, legitimnim putem, putem pravde, za koju verujemo da će uskoro doći.

Kako kaže Stefanova tetka, pri kraju su pripreme za konkurs za Treći republički festival "FILIĆ - FILMIĆ", a prijave će za nekoliko dana biti prosleđene osnovnim i srednjim školama.

- Ove godine smo rešili da ga proširimo i uključimo i mlade ljude kojima su kamera i režija ljubav.


Zbog prevelikog interesovanja, festival je preuzeo naš kulturni centar "MASUKA", pa je samim tim podignut na jedan viši nivo, a sve u cilju angažovanja i podizanja svesti kod dece i omladine da samo radom mogu protiv nepravde i nasilja - navodi Javorka Marković.

Prema njenim rečima, uz pomoć opštine Velika Plana, KC "MASUKE", porodice i mnogobrojnih sponzora, deca će biti nagrađena vrednim nagradama za svoje zalaganje i trud.

Cilj je, kaže ona. da decu, kakav je bio i Stefan, podrže i pruže im šansu da ostvare svoje snove i postignu svoj cilj u životu, što je upravo Stefanu nasilno oduzeto.

Podsetimo, Stefan Filić ubijen je u februaru 2020. godine ispred jedne diskoteke u Velikoj Plani. Njegovog mlađeg brata i drugove tada je napala grupa mladića u kojoj su bili Nikola Bojović i Mitar Pandurević. Kako je sud utvrdio, oni su Filića šutirali na zemlji i naneli mu povrede glave, od kojih je preminuo.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija zločina u Ripnju: Stojan (38) silovao i ubio devojčicu (16) pa joj izbo porodicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA