Vreme čitanja: oko 1 min.

Patrijarh srpski Porfirije potresen tragedijom u OŠ "Vladislav Ribnikar": U muklom bolu slušam vesti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Molim se Spasitelju za njihove roditelje, braću, sestre, rodbinu i izražavam im najdublje saučešće

  • 2
Božić liturgija Foto: Tanjug/Rade Prelić

Povodom strašne tragedije koja se jutros dogodila u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je ubijeno osam đaka i pripadnik obezbeđenja, na Instagram profilu oglasio se Patrijarh srpski Porfirije.

- U muklom bolu slušam vesti o katastrofi, kakva se u našem narodu i našoj Otadžbini nikada nije dogodila, a danas se desila u jednoj beogradskoj osnovnoj školi. Molim se Spasitelju Hristu za postradalu decu i radnika škole. Molim se Spasitelju za njihove roditelje, braću, sestre, rodbinu i izražavam im najdublje saučešće. Molitve i ljubav Vaskrslog Gospoda i sva naša ljudska briga i pažnja  anas su sa vama, draga deco naša i nastavnice koji ste danas u beogradskim bolnicama. Molim sve da Vaskrslom Gospodu uputimo molitvu za mir i međusobnu ljubav. I molim da svako učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, a pogotovo za promociju nasilja u javnosti - poručio je patijarh.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Патријарх Порфирије (@patrijarh_porfirije)

Podsetimo, osmoro đaka OŠ Vladislav Ribnikar, kao i pripadnik obezbeđenja te škole ubijeni su jutros, kada je, kako se sumnja K. K., učenik te škole u njih ispalio više hitaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mama

    3. maj 2023 | 15:50

    A sto si dozvolio rijaliti kad si bio u komisiji. Ove je sve posledica toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA