≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slavoljub je savladao đaka sa puškom i sprečio masakr: "Tada se olako prešlo preko svega, danas svi tugujemo"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako kaže za Telegraf.rs, olako se prešlo preko tog događaja 2019. godine i mere koje su preduzete sada su trebale biti izrečene mnogo ranije

  • 3
Velika Plana, profesor Slavoljub Stojanović Foto: Printskrin/Tanjug

Profesor fizičkog vaspitanja Slavoljub Stojadinović koji je 22. novembra razoružao Gorana Todorovića koji je upao u njegovo odeljenje trećeg razreda Ekonomsko-ugostiteljske škole "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani, osvrnuo se na taj nemio događaj nakon jučerašnje tragedije koja je potresla čitavu Srbiju kada je K.K. (13) upao u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i ubio osmoro svojih drugova i radnika obezbeđenja, a šestoro ranio.

Kako kaže za Telegraf.rs, olako se prešlo preko tog događaja 2019. godine i mere koje su preduzete sada su trebale biti izrečene mnogo ranije.

- Strašno, tragedija. Događaja iz Velike Plane se niko više i ne seća osim mene i nekoliko učenika i njihovih roditelja. Olako se prešlo preko toga. Imali smo sreće što nije povređen tada, nijedan učenik pa ni ja, a sve se završilo na tome "ja tebi vojvodo ti meni serdare" i nikome ništa. Zbog toga što se niko nije ozbiljnije pozabavio ovim slučajem danas imamo ovakav epilog - rekao je Slavoljub koji je stao između cevi i učenika 2019. godine.

Kako ističe, prisebnost koju je imao dovela je do toga da reaguje adekvatno i spreči nesreću.

- Ostao sam priseban i uspeo da odreagujem adekvatno. Žao mi je dece, radnika obezbeđenja koji je goloruk izašao ispred učenika i koleginice kojoj se bore za život - izjavio je.

Podsećamo, Goran Todorović je 22. novembra 2019. godine tokom prepodnevne nastave, upao u srednju školu u Velikoj Plani i naoružan ušetao na čas filozofije. Đaci III/3 u prvom trenu nisu shvatili šta se dešava i pomislili su da je u pitanju neka vežba. Međutim Todorović je opasan brojim oružjem, puškama i bombama počeo da priča nepovezano. Jedna od učenica uspela je da pozove profesora fizičkog ove škole Slavoljuba Stojanovića.

Velika tragedija potresla Srbiju

Velika tragedija dogodila se sredu oko 8.40 časova kada je maloletnik K. K. (13) učenik sedmog razreda ubio 8 učenika ove škole i radnika obezbeđenja a ranio 6 đaka i nastavnicu istorije.

Dečko je sam pozvao policiju i rekao sta je uradio. Odmah je uhapšen, a nakon toga su privedeni i njegovi otac i majka.

K. K. je pištolj uzeo od oca, iz sefa.

Povređena deca nalaze se u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj i u Urgentnom centru UKC Srbije. Dvoje dece je ugroženo: devojčica koja je pogođena u glavu i koja je operisana, i dečak koji je u UC.

Zbog ove tragedije proglašena je trodnevna žalost od petka, 5. maja do nedelje, 7. maja.

(Telegraf.rs)

Video: Suze, muk, trotoarom teče vosak... A malene stvari i igračke koje narod ostavlja - razaraju dušu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    4. maj 2023 | 23:00

    I opet ce se preci preko svega i to je ocigledno gledajuci NARUCENE strucnjake po eimisijama koji vec sada tvrde da otac NE MOZE DA ODGOVARA KRIVICNO i sablasno traze da se pomogne ubici koga zovu DEČAK i da mu se pomogne da izadje na pravi put. Takvi stavovi gkvore da ce se postici DIL sa tuzilastvom i otac ce biti prekrsajno kaznjen kao za saobracajni prekrsaj a ubica ce koji mesec dok se ne srisa biti pusten na slobodu, promenjen identitet i preseljen u neku drugu zemlju. OVO JE SRAMNO A KAO POSLEDICU CE IMATI NOVE MASAKRE JER OVA DRZAVA JE TRULA DA BILO STA REŠI INURESI SISTEM Ovo je sistem mediokriteta, mafijasa, pljackasa, ubica, narko dilera. Zabranjeno je menjati ZABOKREČINU a to smo videli HAJKOM NA NIŠKE HIRURGE KOJI SU UKINULI LISTE ČEKANJA I RADILI BESPLATNO 24 VIKENDA.Stav sistema umesto pohvale inordena je KO VAM DAJE ZA PRAVO DA MENJATE SISTEM. A ONI TVRDE SISTEM JE SAVRSEN. JESTE SAVRSEN ZA PLJACKASE, UBICE, NARKO DILERE, MAFIJASE, IZDAJNIKE I VLAST.

  • Mrk

    4. maj 2023 | 22:58

    Iz Velike Plane sam. Zivim, ali bukvalno minut od srednje skole, to nije bio nikakav ucenik vec covek od skoro 50 godina!

  • sanja

    4. maj 2023 | 22:49

    Svasta sta ima da ga se secam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA