≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kako da preživimo ovo, pobi nam pola sela": Ljubiša u suzama o masakru, unuku ne sme da pusti iz kuće

Vreme čitanja: oko 1 min.

U masakru je ubijeno osmoro, a ranjeno 14 ljudi

  • 2

"Kad sam se probudio, bilo je oko pola jedan posle ponoći. Žena više, je l ti ne čuješ ništa? Posle 20 minuta uleti policija tu. Viče "ovaj pobi pola sela"

Ovako za Telegraf.rs priča Ljubiša Vuković, meštanin sela kod Mladenovca u kojem je sinoć počinjen masakr.

- Celu noć je bilo dosta policije, helikopter... Znao sam ga kao dečaka, njegov otac je vojno lice, a baba mu je pet šest kuća od nas. Živi sam, imali su neke porodične porbleme, odelio se od oca, dede. Strašno je sve to, sa svom tom decom u Beogradu, kako da preživiš sad to. Pucaće neko, može da izazove opet neko još veću glupost. Gledaju to sve na televiziji, filmovi igrice... Kažu, živi se loše, a imaju sve. Nema ko da pokvasi dvorište, a oni se šetaju i pucaju - priča kroz suze Ljubiša.

Kako kaže, unukicu ne sme ni po hleb da pošalje u prodavnicu preko puta.

Podsetimo, u terorističkom napadu koji se dogodio u četvrtak uveče u Mladenovcu, u selima Malo Orašje i Dubona ubijeno je osmoro ljudi. Među stradalima je jedan policajac (20), njegova sestra, i još jedan mladić (21) a ima 14 ranjenih, saznaje Telegraf.rs. Osumnjičeni za ubistva uhapšen je posle osam sati potrage.

Prema našim informacijama, U. B. je bio sa društvom u školskom dvorištu kada se posvađao sa njima. Došao je do kuće i uzeo automatsku pušku. Potom se vratio do društva, pucao na ekipu koja je pravila roštilj, zatim seo u mercedes i navodno pucao iz automobila u pokretu.

Navodno, on je kasnije menjao automobil.

Inače, osumnjičeni nije osuđivan, međutim, kako saznajemo, prijavljivan je za nasilje i važio za problematičnog muškarca. Navodno, napadač je sin vojnog lica.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nejasno

    5. maj 2023 | 09:10

    Zasto je ovo okarakterisano kao teroristicki napad?Saučesce porodicama poginulih

  • misko

    5. maj 2023 | 16:13

    Kazu da je imao obicaj da ubija kucne ljubimce komsija, sto je prijavljivano ali nadlezni nisu reagovali. Samo nek nastave da ne reaguju pa cemo daleko dogurati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA